Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 3, 2008, 04:20 PM   #1
peejack
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Uninstall Final Cut Pro 2

I tried to install my new final cut pro package, all seemed to go ok then i ran the update from the software menu.

After I done that the icon in the applications folder was just white and I couldn't open final cut. All the other applications seened fine.

I tried to remove all the bit of final cut but when I try and re-install the program it still tells me it's there.

Can anyone tell me how to uninstall thie sucker properly? or how to get final final cut to work.?

or is there a link to the newest update?

Thanks
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 4, 2008, 12:42 AM   #2
icoffee
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
2 possible ways around this. You can delete the receipt in your Harddrive->Library->Receipts folder and Username->Library->Receipts folder OR use a program like Pacifist to reinstall Final Cut Pro.
icoffee is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 4, 2008, 07:28 AM   #3
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by icoffee View Post
2 possible ways around this. You can delete the receipt in your Harddrive->Library->Receipts folder and Username->Library->Receipts folder OR use a program like Pacifist to reinstall Final Cut Pro.
Thanks. I have looked in the receipts folder but can't find anything named final cut in there??
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 4, 2008, 07:35 AM   #4
liketom
macrumors 601
 
liketom's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Lincoln,UK
Send a message via AIM to liketom
why not re-install again but under a different account
liketom is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 4, 2008, 10:16 AM   #5
CST
macrumors member
 
Join Date: Jan 2008
You can use Pacifist to just install the FCP package again. I had to do that with Compressor a while back.
__________________
Mac Pro 2.8 Octo - 2 GB - 8800GT
CST is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 4, 2008, 12:09 PM   #6
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Ok so I tried to install again from a fresh formatted system and when I inserted the disc in the 'choose what to install' window final cut was grayed out and and said skip, everything else seems to install fine apart from final cut which didn't

Any suggestions?
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 4, 2008, 12:23 PM   #7
QuantumLo0p
macrumors 6502a
 
QuantumLo0p's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: U.S.A.
If you tried to find every FCP file and delete it and it is still giving you problems you may have to dig a little deeper.

Does FCP install PACE? If it does then there may be problems with PACE anti-piracy software. Normally everything runs fine and you never have to worry about it but once in a while I have heard of issues with it.

Try to delete everything FCP and PACE then reinstall FCP.

If this doesn't help you may want to go to an Apple store and visit the genius bar.
__________________
Mid-2010 Mini, 8GB ram, 23" ACD.
Custom build: Liquid cooled i7-3930K@4.8Ghz, 32GB ram, Samsung ssd with ram cache, GTX680x2 SLI, Win7 (I ditched Win8)
QuantumLo0p is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 4, 2008, 12:26 PM   #8
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by QuantumLo0p View Post
If you tried to find every FCP file and delete it and it is still giving you problems you may have to dig a little deeper.

Does FCP install PACE? If it does then there may be problems with PACE anti-piracy software. Normally everything runs fine and you never have to worry about it but once in a while I have heard of issues with it.

Try to delete everything FCP and PACE then reinstall FCP.

If this doesn't help you may want to go to an Apple store and visit the genius bar.
I done a complete reformat and it still says 'skip' for final cut when I try and install.
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 5, 2008, 12:30 PM   #9
QuantumLo0p
macrumors 6502a
 
QuantumLo0p's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: U.S.A.
Quote:
Originally Posted by peejack View Post
I done a complete reformat and it still says 'skip' for final cut when I try and install.
Wow. At this point I don't know what else to suggest other than you can call Apple if you still have support from buying FCP. Have Applecare?
__________________
Mid-2010 Mini, 8GB ram, 23" ACD.
Custom build: Liquid cooled i7-3930K@4.8Ghz, 32GB ram, Samsung ssd with ram cache, GTX680x2 SLI, Win7 (I ditched Win8)
QuantumLo0p is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 5, 2008, 02:31 PM   #10
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Tried reinstalling using Pacafist and now I just get this:



When I click on it
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 5, 2008, 02:48 PM   #11
ucsdmac
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by peejack View Post
Tried reinstalling using Pacafist and now I just get this:



When I click on it
do u meet this system requirements?

* A Macintosh computer with a 1.25GHz or faster PowerPC G4, PowerPC G5, Intel Core Duo, or Intel Xeon processor
* 1GB of RAM
* An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)
* A display with 1024-by-768 resolution or higher
* Mac OS X v10.4.9 or later
* QuickTime 7.1.6 or later
* A DVD drive for installation
__________________
Macbook Pro Penryn 2.4GHz 4GB
Retina Macbook Pro 2.4Ghz 8GB
iphone 5 16GB
ucsdmac is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 5, 2008, 02:51 PM   #12
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by ucsdmac View Post
do u meet this system requirements?

* A Macintosh computer with a 1.25GHz or faster PowerPC G4, PowerPC G5, Intel Core Duo, or Intel Xeon processor
* 1GB of RAM
* An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)
* A display with 1024-by-768 resolution or higher
* Mac OS X v10.4.9 or later
* QuickTime 7.1.6 or later
* A DVD drive for installation
I have a new mac pro 8 core
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 6, 2008, 09:35 AM   #13
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Anyone have any ideas??
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 6, 2008, 09:49 AM   #14
CST
macrumors member
 
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by peejack View Post
Anyone have any ideas??
Are you trying to install a non-universal version of FCP? That would give you these problems.
__________________
Mac Pro 2.8 Octo - 2 GB - 8800GT
CST is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 6, 2008, 09:52 AM   #15
liketom
macrumors 601
 
liketom's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Lincoln,UK
Send a message via AIM to liketom
Quote:
Originally Posted by CST View Post
Are you trying to install a non-universal version of FCP? That would give you these problems.
could be - OP said FCP 2 ? or does he mean Final Cut Studio 2 ?

i had this sort of thing happen to me when i did a full restore from a time machine backup to a new Mac - some apps would show the empty logo and not load - re-install of said apps worked fine for me
liketom is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 6, 2008, 09:54 AM   #16
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by liketom View Post
could be - OP said FCP 2 ? or does he mean Final Cut Studio 2 ?

i had this sort of thing happen to me when i did a full restore from a time machine backup to a new Mac - some apps would show the empty logo and not load - re-install of said apps worked fine for me
I done a complete system reformat of leopard and tried to reinstall with the final cut studio 2 discs.
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 6, 2008, 09:56 AM   #17
liketom
macrumors 601
 
liketom's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Lincoln,UK
Send a message via AIM to liketom
Quote:
Originally Posted by peejack View Post
I done a complete system reformat of leopard and tried to reinstall with the final cut studio 2 discs.
that is weird - have you updated to 10.5.2 ?

also where are you installing to ? the main HDD or a External HDD

also the error message you got looks like it's running a PPC app - on the FCP.app right click and get info and take a screeenshot and post it
liketom is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 6, 2008, 10:00 AM   #18
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by liketom View Post
that is weird - have you updated to 10.5.2 ?

also where are you installing to ? the main HDD or a External HDD
Yes 10.5.2, Install in the main 1st drive. It is so strange because everything else I selected (i.e motion/colour etc..) Has install just fine.
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 8, 2008, 08:33 AM   #19
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Anymore help with this please?
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 9, 2008, 06:28 PM   #20
CST
macrumors member
 
Join Date: Jan 2008
Are you sure it's a legal version of FCP? I know you said you had the discs but that's the last thing I can think of.

You might try posting over at the Apple discussion forum for FCP too.
__________________
Mac Pro 2.8 Octo - 2 GB - 8800GT
CST is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 9, 2008, 06:32 PM   #21
peejack
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by CST View Post
Are you sure it's a legal version of FCP? I know you said you had the discs but that's the last thing I can think of.

You might try posting over at the Apple discussion forum for FCP too.
Yes legal version on originals discs

Ill try over at apple thanks.
peejack is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2008, 10:11 AM   #22
Quajafrie
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2008
Final Cut Studio 2: Option to install Final Cut Pro is dimmed

Quote:
Symptoms

If you install Final Cut Studio 2 after having installed Logic Studio, the option to install Final Cut Pro may be dimmed so that it is not possible to install Final Cut Pro. Other applications can be installed.

This particular issue specifically occurs on systems on which Logic Studio has already been installed.

Resolution

Take the following steps to resolve this issue:

1. If it is still running, quit the Final Cut Studio Installer.
2. In Finder, navigate to /Library/Receipts/.
3. Locate the file named ProMediaIO.pkg and drag it to the Trash.
4. Run the Final Cut Studio Installer again.
Is this perhaps the solution to your problem?
Quajafrie is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2009, 11:04 AM   #23
ibookster
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
Quote:
Originally Posted by Quajafrie View Post
Final Cut Studio 2: Option to install Final Cut Pro is dimmed



Is this perhaps the solution to your problem?
Hleped me - I had a similar problem
ibookster is offline   0 Reply With Quote
Old May 6, 2009, 05:43 PM   #24
RevNelson
macrumors newbie
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by Quajafrie View Post
Final Cut Studio 2: Option to install Final Cut Pro is dimmed



Is this perhaps the solution to your problem?
Thank you sooo much! This worked perfectly!
RevNelson is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2010, 11:13 PM   #25
Nodoal
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2010
Update to fix problem

Hey Guys

Thanks for the earlier posts, the promediaio files are the ones you need to get rid of.

If you didnt find them in that directory check here.

-------------"/private/var/db/receipts"-------------

It has different names as well

Its ------"com.apple.pkg.prmedialO.plist"--------------
and also ------"com.apple.pkg.ProMedialO.bom"-------------

I deleted both and the installation went perfectly.

Thanks for the help guys.
Nodoal is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Final Cut Pro X + Motion and Logic Pro X or Adobe After Effects + Premiere? LOLZpersonok Digital Video 25 May 13, 2014 12:13 PM
Apple Updates Final Cut Pro X with 2013 Mac Pro Compatibility, 4K Content MacRumors Mac Blog Discussion 106 Jan 1, 2014 07:50 PM
Final Cut Pro X and MacBook Pro retina (late 2013) nicolasonline Digital Video 6 Nov 9, 2013 03:57 PM
Apple Updates Final Cut Pro X, Motion, and Compressor Alongside New Pro Marketing Push MacRumors MacRumors.com News Discussion 181 Apr 11, 2013 11:57 AM
Converting XML from Final Cut Pro 7 to Final Cut Pro X and visa versa MacintoshMan Digital Video 1 Oct 11, 2012 04:24 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC