Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old May 1, 2008, 08:53 PM   #1
dragonmantek
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York
Send a message via AIM to dragonmantek
trade in mac for a new one

alright, so my cousin told me that in some cases Apple could replace your old mac with your new one, with some sort of deduction.

i have the last white imac 20",
Model Identifier: iMac5,1
if that helps.

i looked online and the exact one i have is being sold by Apple, on the refurbished page of apple.com for about $949.

so if i brought it in to an apple store, how much would i get off? i really want a better mac.
__________________
MacBook Pro 13" - 128 GB, 4 GB, 320M
iPhone 5 -32GB - Corrupt
dragonmantek is offline   0 Reply With Quote
Old May 1, 2008, 09:25 PM   #2
ryannel2003
macrumors 65816
 
ryannel2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Greenville, NC
Send a message via AIM to ryannel2003
If you mean trading in your old iMac for a new one... Apple doesn't do that. There are a few services where you can sell your iMac to a company and get the money back, but by doing that you'll loose hundreds of dollars off the machines cost. Your best bet is to sell your iMac on eBay or Craigslist if you want a new one.

If I may ask, why do you want a new Mac? The last generation white iMac's are still excellent machines, and the screens are much better than the ones offered in the current models. From your sig it says you have 1GB of RAM, and it might be a benefit if you upgrade to 2GB. It would help speed the machine up quite a bit.
__________________
11" MacBook Air | 1.7GHz Core i5 | 4GB RAM
iPad Air 16GB (Space Grey)
iPhone 5S 16GB (Space Grey)
ryannel2003 is offline   0 Reply With Quote
Old May 1, 2008, 09:28 PM   #3
Bobioden
macrumors 65816
 
Bobioden's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Denver
I think your cousin misinformed you. Apple does not have any kind of trade-in program.
__________________
Macbook Pro 15.4", 2.4, 500 GB, 8 GB
Al iMac 24", 2.4, 320 GB, 4 GB
iPhone 6 plus, 128GB Gold
iPad Mini Retina 32GB Gray
Bobioden is offline   0 Reply With Quote
Old May 1, 2008, 09:31 PM   #4
gkarris
macrumors 604
 
gkarris's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: "No escape from Reality..."
You can trade your Mac in here:

http://www.powermax.com/pages/uptrade
__________________
"This gate's plastic - where's the REAL one?" Captain Carter, Stargate SG-1, "Touchstone"
gkarris is offline   0 Reply With Quote
Old May 1, 2008, 10:01 PM   #5
dragonmantek
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York
Send a message via AIM to dragonmantek
how would i go about putting in another gig of ram, or possibly putting in a new video card if thats possible?

my friend said that he had a friend whom uncovered his imac and installed new parts in it?? i didnt think that was possible.

dont get me wrong, i love this mac i'm using now, its just it doesnt have a good graphics card and memory for what i do.
__________________
MacBook Pro 13" - 128 GB, 4 GB, 320M
iPhone 5 -32GB - Corrupt
dragonmantek is offline   0 Reply With Quote
Old May 1, 2008, 10:32 PM   #6
ryannel2003
macrumors 65816
 
ryannel2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Greenville, NC
Send a message via AIM to ryannel2003
Quote:
Originally Posted by dragonmantek View Post
how would i go about putting in another gig of ram, or possibly putting in a new video card if thats possible?

my friend said that he had a friend whom uncovered his imac and installed new parts in it?? i didnt think that was possible.

dont get me wrong, i love this mac i'm using now, its just it doesnt have a good graphics card and memory for what i do.
The iMac has a latch near the speaker grilles underneath the LCD screen. Very simple to install RAM, just unscrew and pop in the modules.

Unfortunately, the one thing you cannot upgrade is the graphics card. The card is soldered onto the motherboard, thus limiting any upgrades. If you want a better graphics card your only option is upgrading to the latest iMac or getting a Mac Pro.
__________________
11" MacBook Air | 1.7GHz Core i5 | 4GB RAM
iPad Air 16GB (Space Grey)
iPhone 5S 16GB (Space Grey)
ryannel2003 is offline   0 Reply With Quote
Old May 1, 2008, 10:39 PM   #7
IgnatiusTheKing
macrumors 68040
 
IgnatiusTheKing's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: das Fort
Send a message via AIM to IgnatiusTheKing Send a message via Skype™ to IgnatiusTheKing
Quote:
Originally Posted by dragonmantek View Post
how would i go about putting in another gig of ram, or possibly putting in a new video card if thats possible?

my friend said that he had a friend whom uncovered his imac and installed new parts in it?? i didnt think that was possible.

dont get me wrong, i love this mac i'm using now, its just it doesnt have a good graphics card and memory for what i do.
Slightly different iMac, but I'm pretty sure the RAM installation is the same as shown here.
IgnatiusTheKing is offline   0 Reply With Quote
Old May 3, 2008, 02:34 PM   #8
dragonmantek
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York
Send a message via AIM to dragonmantek
what type of RAM would i need for my model?
__________________
MacBook Pro 13" - 128 GB, 4 GB, 320M
iPhone 5 -32GB - Corrupt
dragonmantek is offline   0 Reply With Quote
Old May 3, 2008, 02:51 PM   #9
CanadaRAM
macrumors G5
 
CanadaRAM's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: On the Left Coast - Victoria BC Canada
Welcome to MR Dragonman

One hint is to use the Search function of the Forums, or go to the Guides tab near the top of this window, where many commonly asked questions are answered

Guides: Hardware: Understanding Intel Mac RAM

See also the Guides on Buying RAM and Installing RAM
__________________
Expert
Ex = former, no longer. Spurt = a leak, esp. when caused by water pressure. Expert = a has-been drip under pressure.
CanadaRAM is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Was that a good trade? (iPad for Mac Mini) Billishoho Mac mini 6 Aug 9, 2013 08:09 AM
Should I trade in my iPad 2 during best buy's current trade in program? boombox15 iPad Tips, Help and Troubleshooting 3 Jul 24, 2013 08:13 PM
Mac Pro trade for MacBook Air? SoundOfWinter Buying Tips and Advice 11 Jul 7, 2012 02:40 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC