Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old May 26, 2008, 01:34 AM   #1
California
macrumors 68040
 
California's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Anyone know if I can put a 400mhz Tibook screen on a 1ghz Tibook body?

My former, babied, 400mhz overclocked by Daystar to 550mhz Titanium Powerbook has a fried logic board. Can I put a the old low resolution Tibook screen on a 1ghz Tibook body with a higher resolution screen?

Would it just power on at the lower resolution or is this just idiotic? Thanks
California is offline   0 Reply With Quote
Old May 26, 2008, 04:27 AM   #2
Shadow
macrumors 68000
 
Shadow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Keele, United Kingdom
Send a message via MSN to Shadow
Probably. I imagine the connectors are the same so it'd just be a matter of replacing the screen.

However, I have no experience with TiBooks at all, this is just a guess.
__________________
MacBook Pro 2.66GHz C2D 8GB 128GB SSD 9600m
iPhone 4 16GB
Shadow is offline   0 Reply With Quote
Old May 26, 2008, 04:45 AM   #3
CaptainChunk
macrumors 68020
 
CaptainChunk's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Los Angeles, CA
If the old TiBook was a 400MHz G4, then it's likely a Mercury or perhaps an early Onyx, if memory serves me correctly. These screens are not interchangeable with the 1GHz DVI models. The parts are slightly different, unfortunately.
__________________
MP 8x2.8GHz, 16GB RAM, flashed 8800GT; Early '08
15" MBP 2.6GHz, 4GB RAM; Early '08 (RIP)
13" MBP 2.3GHz, 8GB RAM; Early '11
CaptainChunk is offline   0 Reply With Quote
Old May 28, 2008, 10:41 AM   #4
garydailey
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by California View Post
My former, babied, 400mhz overclocked by Daystar to 550mhz Titanium Powerbook has a fried logic board. Can I put a the old low resolution Tibook screen on a 1ghz Tibook body with a higher resolution screen?
No, sorry, you can't the 1GHz screens are far different. the inverter won't even light. the general rule on the tibooks, is to check the color of the inverter cable (white/pink vs white/black). If the colors match, then you have a chance.

A lot of companies sell used tibook screens. Try sales@Wegenermedia.com, sales@daystartechnology.com for starts.
garydailey is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does anyone knows if I can find a 256 GB SSD that fits on our computers? jns2001 MacBook Air 16 Feb 4, 2010 04:44 PM
Does anyone know if you can take a screenshot of macnoob21 iPhone 2 Aug 10, 2008 09:04 PM
Anyone know if Word can do this? xUKHCx Mac Applications and Mac App Store 1 Feb 15, 2008 06:00 PM
Does Anyone know if ATV2 can use a music library from a NAS device with UPnP server mmoran27 Apple TV and Home Theater 1 Feb 13, 2008 10:40 AM
ANYONE know if you can get IPHONE BLUETOOTH headset from anywhere but apple? npdale iPhone 5 Sep 20, 2007 08:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:54 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC