Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 1, 2008, 09:45 PM   #1
MBHockey
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
StarCraft Digital Download -- Doesn't Work?

So I purchased the StarCraft + BroodWar digital download from Blizzard's site today. The download was around 1.2 GB and went without a hitch (took over an hour though). I ran the installer, put in the long cd key they emailed me after I made the purchase and then when i went to launch StarCraft it just didn't work. Bounced in the dock once, and then vanished.

Console had this to say in the system.log:

Code:
Jun  1 16:27:22 MacBook-Pro [0x0-0x13013].com.blizzard.Installer[170]: Archive "\Applications\StarCraft.temp\Starcraft Data.temp" has an incomplete listfile!
Jun  1 16:28:05 MacBook-Pro [0x0-0x13013].com.blizzard.Installer[170]: Archive "\Applications\StarCraft.temp\Brood War Data.temp" has an incomplete listfile!
Jun  1 16:28:06 MacBook-Pro [0x0-0x13013].com.blizzard.Installer[170]: Archive "\Applications\StarCraft.temp\Starcraft Data.temp" has an incomplete listfile!
I know StarCraft has some issues on the newer MBPs, but mine has been running SC off the disc fine for the past two months (I have a 2.2GHz SR MBP). I recently gave my physical disc away to a friend, knowing i would be getting the digital download.

So after it didn't work, I removed all Blizzard/StarCraft files from my computer and then booted to the Leopard install disc where I repaired my permissions and also repaired the disk. I then redownloaded the entire 1.2GB and reinstalled SC...but same deal. Doesn't launch with the same message in system.log

Has anyone purchased the digital download of this and actually gotten it to work?

I've sent an email to Blizzard support (who have been quite helpful in the past with some issues) so I'll update the thread if nobody has any insight on this.
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 2, 2008, 12:20 AM   #2
consumedsoul
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2008
Me too

I experience the same issue, haven't heard back from their support for a while.

Quote:
Originally Posted by MBHockey View Post
So I purchased the StarCraft + BroodWar digital download from Blizzard's site today. The download was around 1.2 GB and went without a hitch (took over an hour though). I ran the installer, put in the long cd key they emailed me after I made the purchase and then when i went to launch StarCraft it just didn't work. Bounced in the dock once, and then vanished.

Console had this to say in the system.log:

Code:
Jun  1 16:27:22 MacBook-Pro [0x0-0x13013].com.blizzard.Installer[170]: Archive "\Applications\StarCraft.temp\Starcraft Data.temp" has an incomplete listfile!
Jun  1 16:28:05 MacBook-Pro [0x0-0x13013].com.blizzard.Installer[170]: Archive "\Applications\StarCraft.temp\Brood War Data.temp" has an incomplete listfile!
Jun  1 16:28:06 MacBook-Pro [0x0-0x13013].com.blizzard.Installer[170]: Archive "\Applications\StarCraft.temp\Starcraft Data.temp" has an incomplete listfile!
I know StarCraft has some issues on the newer MBPs, but mine has been running SC off the disc fine for the past two months (I have a 2.2GHz SR MBP). I recently gave my physical disc away to a friend, knowing i would be getting the digital download.

So after it didn't work, I removed all Blizzard/StarCraft files from my computer and then booted to the Leopard install disc where I repaired my permissions and also repaired the disk. I then redownloaded the entire 1.2GB and reinstalled SC...but same deal. Doesn't launch with the same message in system.log

Has anyone purchased the digital download of this and actually gotten it to work?

I've sent an email to Blizzard support (who have been quite helpful in the past with some issues) so I'll update the thread if nobody has any insight on this.
consumedsoul is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 2, 2008, 01:37 AM   #3
rbarris
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2003
Location: Irvine CA
Send a message via AIM to rbarris
I forwarded the details onto the product delivery team to investigate the issue.
__________________
rbarris "at" gmail.com
rbarris is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 2, 2008, 09:09 PM   #4
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
Quote:
Originally Posted by consumedsoul View Post
I experience the same issue, haven't heard back from their support for a while.
What Mac are you trying to run the digital download on?


Quote:
Originally Posted by rbarris View Post
I forwarded the details onto the product delivery team to investigate the issue.
Thank you -- much appreciated.
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 04:54 AM   #5
CJM
macrumors 6502a
 
CJM's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: U.K.
SC hasn't required a disc to run for quite a while now, so I don't know why you were doing that

Also, 1.2GB seems massive for such an old game, I'm quite surprised.

I hope it gets resolved!
__________________
iPad 3 64GB / iPhone 6+ 64GB
MacBook Air 2013 13" / i5 / 8GB RAM / 256 SSD
6-core 5820k @ 4.6GHz / Rampage V Extreme / Windforce GTX 780 / 16GB DDR4 / 512 Samsung 850 Pro / Custom loop / LG 34"UM95
CJM is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 08:05 AM   #6
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
Not sure why I was doing what?

Yes, you could make a disk image of the disk (which I always ran the game from), but you still need a valid cd key.

I'm not sure why you're surprised about 1.2 GB. Each disk (starcraft and broodwar) is around 600 MB each.
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 08:06 AM   #7
ijimk
macrumors 6502a
 
ijimk's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Here
Umm you don't need a CD to play starcraft anymore... see below.( this is why the Digital DL is around 1 gig.)

Blizzard has released a 1.15.2 patch for StarCraft, enabling users to play the game without the use of the CD.

The patch was released earlier last night but was only available on US East servers. It is now available on all servers throughout Battle.net.

Here are the installer details, and additional StarCraft Broodwar Patch Information.

Battle.net


Feature Changes



- StarCraft and StarCraft: BroodWar no longer require the CD while playing the

game. To play without the CD, please follow the following instructions:



- Windows Users:

- Make sure you have "Hide extensions for known types" unchecked under

Explorer Folder Options.

- If you own only StarCraft, copy "INSTALL.EXE" from the StarCraft CD to

your StarCraft folder and rename it to "StarCraft.mpq".

- If you own StarCraft: Brood War, copy "INSTALL.EXE" from the StarCraft:

Brood War CD to your StarCraft folder and rename it to "BroodWar.mpq".



- Mac users:

- If you own only StarCraft, copy "StarCraft Archive" from the StarCraft CD

to your StarCraft folder.

- If you own StarCraft: Brood War, copy "Brood War Archive" from the

StarCraft: Brood War CD to your StarCraft folder.
__________________
ijimk
ijimk is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 08:11 AM   #8
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
Why are you guys obsessing about the physical disc? It really is quite irrelevant to the situation at hand.

The only reason I brought it up was to explain why I would have purchased the digital download in the first place...I no longer own the CD key. If i could have just purchased the CD key from Blizzard I would have -- but the cd key for the digital download is twice as long as a normal cd key -- you can't install from the physical disc and use the cd key from the digital download.
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 12:33 AM   #9
marclapierre13
macrumors 6502a
 
marclapierre13's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Let me guess. you are running Leopard 10.5.3 correct?
__________________
.:Mac Addict:.
15.4" 2.53ghz/4GB/500GB MBPu; iPhone 5; 8GB 6G iPod Nano; Pentax K10D.
My Flickr
marclapierre13 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 01:48 AM   #10
Switz213
macrumors 6502
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by MBHockey View Post
Why are you guys obsessing about the physical disc? It really is quite irrelevant to the situation at hand.

The only reason I brought it up was to explain why I would have purchased the digital download in the first place...I no longer own the CD key. If i could have just purchased the CD key from Blizzard I would have -- but the cd key for the digital download is twice as long as a normal cd key -- you can't install from the physical disc and use the cd key from the digital download.
How about one for starcraft + one for brood war????

P.S. Blizzard is possibly the best computer game company to ever exist.
They stuck by Macs from the start and all their games rock. All Warcrafts including WoW, Diablo II+LoD (I sucked compared to II), and Starcraft+Brood War.
Starcraft II will be amazing too.....
yeah.....
Switz213 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 01:51 AM   #11
apfhex
macrumors 68030
 
apfhex's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Northern California
Warning: 10.5.3 breaks Starcraft on non-Penryn Intel processors, perhaps?
__________________
2006 Mac Pro 2.66Ghz, 6GB RAM, 8800GT, 23" ACD, Lion
Verizon iPhone 4 16GB ; White iPad 3 16GB
apfhex is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 02:14 AM   #12
marclapierre13
macrumors 6502a
 
marclapierre13's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by apfhex View Post
thats what i was getting at. i know it ruined my star craft as well. although its not the worst thing, i havent played it much recently.
__________________
.:Mac Addict:.
15.4" 2.53ghz/4GB/500GB MBPu; iPhone 5; 8GB 6G iPod Nano; Pentax K10D.
My Flickr
marclapierre13 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 04:24 AM   #13
dperez398
macrumors newbie
 
Join Date: May 2008
Reply from Blizzard tech support:

Quote:
Hello Diego

Thank you for contacting Blizzard Entertainment Technical Support. My name is Tom and I will be assisting you today.

I apologize for any inconvenience you may have experienced.

It seems this update, while fixing a few minor issues for our players, has caused a number of more severe problems. If you get reports from Mac customers who complain of low frame rates in WoW, a crash when launching SC or D2, or any other issues, make you sure you ask if they just recently installed the 10.5.3 update. If they did, let them know that we have filed bug reports with Apple, but at this time there is nothing we can do to resolve the issue. And unfortunately, there is no supported method of uninstalling an OS update.

Sincerely,

Tom L
Technical Support
Blizzard Entertainment
http://www.blizzard.com/support

Kind of annoyed me how impersonal the reply was. Clearly pasted from an announcement or something. At least Apple and Blizzard are aware of the issue. A solution can't come soon enough.
dperez398 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 06:57 AM   #14
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
It breaks the digital download only, then, because StarCraft had been running fine with the normal installation on 10.5.3 on my Santa Rosa/Merom MBP.

Oh well, back to boot camping into Windows and playing on the iccup ladder.
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 10:44 AM   #15
marclapierre13
macrumors 6502a
 
marclapierre13's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by MBHockey View Post
It breaks the digital download only, then, because StarCraft had been running fine with the normal installation on 10.5.3 on my Santa Rosa/Merom MBP.

Oh well, back to boot camping into Windows and playing on the iccup ladder.
No, you are wrong. I use the regular starcraft with disc (although i have updated it so i dont need to insert the disc), and 10.5.3 breaks that as well
__________________
.:Mac Addict:.
15.4" 2.53ghz/4GB/500GB MBPu; iPhone 5; 8GB 6G iPod Nano; Pentax K10D.
My Flickr
marclapierre13 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 10:57 AM   #16
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
I thought it was working on 10.5.3 but I'm probably just confusing my iccup games with battle.net. It would make sense if it's broken for everybody it's broken for me too

Come on Apple, stop breaking stuff!

Have you guys submitted feedback through Apple's site? I guess that's pretty much our only course of action right?
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 5, 2008, 04:38 PM   #17
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
For what it's worth I still haven't heard back from Blizzard on this issue (i'm not expecting a different answer, i just figured they'd reply by now).
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 6, 2008, 01:46 PM   #18
rbarris
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2003
Location: Irvine CA
Send a message via AIM to rbarris
Can I get clarification that this is happening whether you have 10.5.3 installed or not ?

Please use my email below.
__________________
rbarris "at" gmail.com
rbarris is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 11, 2008, 04:11 PM   #19
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
Still haven't heard back. I guess the next step is to contact Blizzard to request a refund.
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2008, 03:19 PM   #20
jlmcclellan
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
So you're running the newest version of leopard on a MBP? Hmm.. I actually would love to get this game again and that's a great price. However I'm running the newest version of OSX as well and have a MBP. Do you think it would not work for me as well?
jlmcclellan is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2008, 04:10 PM   #21
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
It doesn't work for anyone else...I doubt it'd work for you
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2008, 07:37 PM   #22
jlmcclellan
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Oh my mistake, I thought it was just you that was having difficulties. Damn.
jlmcclellan is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2008, 10:45 PM   #23
KingYaba
macrumors 68040
 
KingYaba's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Up the irons
Any chance of downgrading to 10.5.2?
__________________
Texas: illegally acquired; universally admired.
KingYaba is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 13, 2008, 11:35 PM   #24
MBHockey
Thread Starter
macrumors 68040
 
Join Date: Oct 2003
Location: New York
I don't plan on it.

I haven't been able to get an answer about a refund (or my original inquiry for that matter). What the hell happened to Blizzard? I feel like i'm dealing with some shady eBay seller, not such an established game maker.
MBHockey is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 14, 2008, 11:22 PM   #25
togermano
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2007
2.4ghz mac leopard 10.5.3 running starcraft off the cd and on battle perfectly... been playing all day
__________________
http://www.togerland.com forum for pop music news and other funny stuff
togermano is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black screen , HDMI doesn't work , VGA doesn't work Madridista Mac Basics and Help 4 Jun 23, 2014 06:45 PM
VPN by iPhone work but at MacBook doesn't work! why ? Jingol Mac Basics and Help 1 Sep 12, 2013 05:40 PM
OS X: Disc vs. Digital Download LadyX Mac and PC Games 14 Jul 26, 2013 11:30 AM
OS-neutral: Does Starcraft 2 have post-campaign download missions? rasmasyean Mac and PC Games 4 Feb 7, 2013 08:40 AM
Diablo 3 digital download. barbz41086 Mac and PC Games 4 Aug 21, 2012 05:27 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:27 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC