Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 2, 2008, 12:23 AM   #1
born2win413
macrumors member
 
Join Date: May 2008
Question How Do I Format My iMac PowerPC G3 To Factory Condition?

My uncle bought a iMac PowerPC G3 for my mom for $5 at a garage sales. Now I would like to format it so it would be brand new again but I don't have the disks. What do I do? Thanks.
__________________
MACBOOK AIR/1.6GHZCORE2DUO/2GB w/ SUPERDRIVE
IPHONE 3G 16GB UNLOCKED 2.1 BLACK
IPOD VIDEO 80GB BLACK

Last edited by born2win413; Sep 2, 2008 at 12:31 AM.
born2win413 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2008, 12:28 AM   #2
likemyorbs
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: NJ
Send a message via AIM to likemyorbs
Quote:
Originally Posted by born2win413 View Post
My uncle bought a iMac G4 for my mom for $5 at a garage sales. Now I would like to format it so it would be brand new again but I don't have the disks. What do I do? Thanks.
well first of all congrats on the purchase, thats an amazing deal. are you sure its a g4 and not a g3? also are you sure its functional?? cuz $5 is pretty much free. anyway, you gotta have the disks to reformat, sorry. but you can get some tiger disks for pretty cheap on ebay. hope this helped.
likemyorbs is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2008, 12:41 AM   #3
born2win413
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: May 2008
Yea, I looked at the about my Mac button and it says its a iMac PowerPC G3 500mhz and 256 mb of rams and a 76.3gb hard drive. (i'm pretty sure the previous owner upgraded everything), and yes it's fully functional right now.

Dammit I sold my Tiger disks from my sister's iBook G4 for $100 and forgot to make a copy of it....plus the iMac doesn't have a dvd drive anyways...

I might just have to find a way to download Tiger again...

All this just for iPhoto for mom, lol. Perhaps there are some alternatives to iPhoto that can run on this machine.

Also do you know of a good webcam alternative to iSight for this? Also should i take out the Dashboard on the dock to make it run faster? Thanks, ironically enough you have the same machine. LOL
__________________
MACBOOK AIR/1.6GHZCORE2DUO/2GB w/ SUPERDRIVE
IPHONE 3G 16GB UNLOCKED 2.1 BLACK
IPOD VIDEO 80GB BLACK

Last edited by born2win413; Sep 2, 2008 at 12:46 AM.
born2win413 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2008, 12:46 AM   #4
likemyorbs
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: NJ
Send a message via AIM to likemyorbs
Quote:
Originally Posted by born2win413 View Post
Yea, I looked at the about my Mac button and it says its a iMac PowerPC G3 500mhz and 256 mb of rams and a 76.3gb hard drive. (i'm pretty sure the previous owner upgraded everything)

Dammit I sold my Tiger disks from my sister's iBook G4 for $100 and forgot to make a copy of it....plus the iMac doesn't have a dvd drive anyways...

I might just have to find a way to download Tiger again...

All this just for iPhoto for mom, lol. Perhaps there are some alternatives to iPhoto that can run on this machine.
yeah, i have the same exact model imac as that and i have tiger running on it. its a really great computer for 7 years old. just get those tiger disks somehow and youre good to go. also wouldnt hurt to upgrade the ram to 640MB, its really easy to do, there's a little door that opens in the back and the ram is cheap.
likemyorbs is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2008, 01:10 AM   #5
born2win413
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: May 2008
Thanks a lot, you're like a G3 savior, lol.

Where did you buy the rams at?

Also what kind of browsers do you use to watch videos? My mom watches a lot of chinese movies on the internet and Firefox on the Dell P4 makes it stream smooth while as this seems glitchy on Safari..
__________________
MACBOOK AIR/1.6GHZCORE2DUO/2GB w/ SUPERDRIVE
IPHONE 3G 16GB UNLOCKED 2.1 BLACK
IPOD VIDEO 80GB BLACK
born2win413 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2008, 01:59 AM   #6
likemyorbs
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: NJ
Send a message via AIM to likemyorbs
Quote:
Originally Posted by born2win413 View Post
Thanks a lot, you're like a G3 savior, lol.

Where did you buy the rams at?

Also what kind of browsers do you use to watch videos? My mom watches a lot of chinese movies on the internet and Firefox on the Dell P4 makes it stream smooth while as this seems glitchy on Safari..
It's not safari, im pretty sure its the ram, im waiting for my new ram chip to come in to test if the video streams better, i have 256 now as well. i just ordered the 512 today on ebay.
likemyorbs is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2008, 02:18 AM   #7
born2win413
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: May 2008
ok, keep me posted once you put the new rams in, thanks.
__________________
MACBOOK AIR/1.6GHZCORE2DUO/2GB w/ SUPERDRIVE
IPHONE 3G 16GB UNLOCKED 2.1 BLACK
IPOD VIDEO 80GB BLACK
born2win413 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 8, 2008, 07:07 PM   #8
likemyorbs
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: NJ
Send a message via AIM to likemyorbs
Quote:
Originally Posted by born2win413 View Post
ok, keep me posted once you put the new rams in, thanks.
so the new ram is in...and it doesnt work!! trying to return it now, im so disappointed! i was really looking forward to it
likemyorbs is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 8, 2008, 11:14 PM   #9
sickmacdoc
macrumors 68020
 
sickmacdoc's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by likemyorbs View Post
so the new ram is in...and it doesnt work!! trying to return it now, im so disappointed! i was really looking forward to it
Just a suggestion but you really might want to check one the normally recommended dealers for guaranteed RAM compatibility- my personal favorite is Other World Computing for reasonable prices and flawless customer service.

Hope the refund goes ok!
sickmacdoc is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I format my external HD to FAT32/NTFS? darthvader747 Windows, Linux & Others on the Mac 20 Oct 28, 2013 03:07 AM
How do I reset my iPhone (1st gen) to factory settings using my Mac/PC? (Not iTunes!) CPnieuws iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Aug 21, 2010 05:35 AM
How do I access my USB ports? (trying to format SD card) stolenmirth Mac Basics and Help 2 Mar 17, 2009 03:26 PM
How do I change my Ipod from windows to mac format?? BigMacUser Mac Peripherals 25 Oct 12, 2008 11:13 PM
How do I format my external to FAT 32? erkanasu Mac Basics and Help 2 Apr 11, 2006 09:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:21 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC