Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Games

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 6, 2004, 07:35 PM   #1
d-fi
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Calgary, Canada
Total Annihilation in OS X

Hey everyone

Was looking through a list of old games and i saw Total Annihilation. I had some great times playing it on the PC and would love to play it on my new G4 iBook.

But i don't want to buy it and find out that it wont play in OS X since it's an old mac game. I've looked for a OS X patch but it doesn't look like there is one.

Does anyone know if it will play in OS X ?

any help would be greatly appreciated

thanks
d-fi
d-fi is offline   0
Old Feb 8, 2004, 06:04 PM   #2
applekid
macrumors 68020
 
Join Date: Jul 2003
Grab the demo. Run it in Classic, and hope it works. Then you should at least have an idea on how it runs in Classic.

There isn't an OS X version, but who knows if it runs in Classic. There was supposed to be a sequel (that also had a chance to come to the Mac), but something went wrong. Google it!
applekid is offline   0
Old Feb 8, 2004, 07:34 PM   #3
BaghdadBob
macrumors 6502a
 
BaghdadBob's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Gorgeous, WA
Send a message via AIM to BaghdadBob
TA was the bomb. Also the only RTS I've been better than OK at.
BaghdadBob is offline   0
Old Feb 10, 2004, 07:27 PM   #4
ectocooler
macrumors member
 
Join Date: Apr 2003
i have ta gold for the mac. its my favorite rts ever. does it run in classic?

yes and no.

yes it runs. theres slight graphic glitches if i remember correctly and music doesnt work. music was the best part....

the problem is, is that its one of those combo cds with half data half music. and osx opens those as 2 cds...not 1...

if anyone knows a way to make it look at it as one, tell me!
ectocooler is offline   0
Old Feb 10, 2004, 10:23 PM   #5
mj_1903
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sydney, Australia
Quote:
Originally posted by ectocooler
i have ta gold for the mac. its my favorite rts ever. does it run in classic?

yes and no.

yes it runs. theres slight graphic glitches if i remember correctly and music doesnt work. music was the best part....

the problem is, is that its one of those combo cds with half data half music. and osx opens those as 2 cds...not 1...

if anyone knows a way to make it look at it as one, tell me!
Make a disk image and lump all the data into one?
__________________
mj_1903 is offline   0
Old Feb 11, 2004, 02:10 AM   #6
Doraemon
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2001
Location: Europe (EU)
No. That's doesn't work.

TA runs under OS X classic, but not too well. Graphic glitches, no music and sometimes the mouse freaks out (way too fast cursor movement, no clicks accepted).

Nonetheless, I still play TA often with a friend of mine.

BTW: TA 2 is on the way! Let's hope that it comes for Mac, too!
Doraemon is offline   0
Old Feb 11, 2004, 03:18 PM   #7
d-fi
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Calgary, Canada
Has anyone tried VPC?

TA is old enougth (1997 for PC) that it might run ok in VPC. i don't own VPC so i have no idea on how iT might function.

Just a thought

d-fi

btw thanks for all the input everyone

Last edited by d-fi; Feb 12, 2004 at 03:34 PM.
d-fi is offline   0
Old Feb 11, 2004, 10:29 PM   #8
ectocooler
macrumors member
 
Join Date: Apr 2003
oh man i have the pc versions. i'll try in a while and report back. it should work, it doesnt require or use a 3d card at all.
ectocooler is offline   0
Old Feb 12, 2004, 12:18 AM   #9
GeeYouEye
macrumors 68000
 
GeeYouEye's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: State of Denial
Send a message via AIM to GeeYouEye Send a message via Yahoo to GeeYouEye
Quote:
Originally posted by ectocooler
i have ta gold for the mac. its my favorite rts ever. does it run in classic?

yes and no.

yes it runs. theres slight graphic glitches if i remember correctly and music doesnt work. music was the best part....

the problem is, is that its one of those combo cds with half data half music. and osx opens those as 2 cds...not 1...

if anyone knows a way to make it look at it as one, tell me!
Theres' a way to avoid that. It's a kludge, but it should work: burn the music on to a separate CD, and put that in after starting a mission/battle. It works (at least on the PC version) b/c all the unit, etc., data stays in memory during the battles.
__________________
I bring order to chaos. You are in chaos Windows, you are the contradiction, a bug wishing to be an OS.
Visit Softyards Software
NEW DEFINITION OF GEEK
Like politics, free speech, computers, entertainment, and more? Join us at Wordforge.net
GeeYouEye is offline   0
Old Feb 12, 2004, 03:25 AM   #10
Doraemon
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2001
Location: Europe (EU)
Quote:
Originally posted by d-fi
Has anyone VPC?

TA is old enougth (1997 for PC) that it might run ok in VPC. i don't own VPC so i have no idea on how iT might function.

Just a thought

d-fi

btw thanks for all the input everyone
Buying VPC is more expensive than grabbing a copy of the Mac version on eBay.
Doraemon is offline   0
Old Feb 12, 2004, 07:55 AM   #11
cubist
macrumors 68020
 
Join Date: Jul 2002
Location: Muncie, Indiana
Send a message via AIM to cubist
Quote:
Originally posted by ectocooler
...the problem is, is that its one of those combo cds with half data half music. and osx opens those as 2 cds...not 1...

if anyone knows a way to make it look at it as one, tell me!
That's OK, it doesn't matter. They're two "sessions". Many game CDs look like that. Everything still works fine. To eject, click either one and hit F12.
cubist is offline   0
Old Feb 12, 2004, 03:41 PM   #12
d-fi
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Calgary, Canada
Quote:
Originally posted by Doraemon
Buying VPC is more expensive than grabbing a copy of the Mac version on eBay.
Yea i know it's expensive But i'm planing on buying VPC when the new version comes out because i have some small (but importand) apps that don't have any mac equivalents. Plus it's a good way for me check compatibility when i do my programing projects.

But if it would run TA that would be a nice bonus
d-fi is offline   0


 
MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vertical Flip Screen In OS X phonk OS X 2 Feb 15, 2011 04:44 PM
How to get the most of SSD in OS X appleuser1991 OS X 4 Dec 15, 2010 01:18 PM
Total Annihilation in Classic NorCalLights Games 5 Sep 19, 2006 10:09 AM
Total Annihilation cwright Games 13 Jan 9, 2006 03:27 PM
Total Annihilation kneeslasher Games 9 Jul 21, 2004 12:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC