Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 27, 2009, 04:33 PM   #1
Keebler
macrumors 68030
 
Join Date: Jun 2005
Location: Canada
No surround when playing HD movie on ATV?

Hi Folks,

I have my ATV connected via HDMI to my Sony receiver (http://www.sonystyle.ca/commerce/ser...40n32100n46020)

The receiver is connected to my Panny 50".

The problem: no surround sound (nothing from rear speakers) when playing rented HD movies from Itunes. Unless I'm wrong (possible?), these movies should be 5.1 right?

My blue 'multi-channel decoding' light is all lit up, the wee diagram shows all 5 speakers (I don't have 7.1), but nothing comes out of the speakers.

Now here's the kicker - when the ATV comes on (before playing a movie), I get sound from all the speakers, but as soon as I play a movie (in this case "The Curious Case of Benjamin Button" - nada from the rears.

This has happened for a few other HD movies - in fact, not one plays sound from the rears.

Any thoughts? I've looked through the receiver manual and everything seems bang on.

Cheers,
keebler
Keebler is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 28, 2009, 02:34 PM   #2
Keebler
Thread Starter
macrumors 68030
 
Join Date: Jun 2005
Location: Canada
Bumpity bump bump bump?
Keebler is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 2, 2009, 03:17 PM   #3
MacsRgr8
macrumors 604
 
MacsRgr8's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Netherlands
Not sure...

But sometimes the receiver "detects" Dolby Digital sound, and light up all 5.1 speakers, but it can be that only F-L and F-R are used (happens with HDTV a lot too).

But, I you reboot the TV, and when you see the cool animation, do you hear the full surround then (it is short, but noticeable..)?
__________________
Steve Jobs. 1955 - 2011. My Hero.
MacsRgr8 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 2, 2009, 03:25 PM   #4
Keebler
Thread Starter
macrumors 68030
 
Join Date: Jun 2005
Location: Canada
Quote:
Originally Posted by MacsRgr8 View Post
Not sure...

But sometimes the receiver "detects" Dolby Digital sound, and light up all 5.1 speakers, but it can be that only F-L and F-R are used (happens with HDTV a lot too).

But, I you reboot the TV, and when you see the cool animation, do you hear the full surround then (it is short, but noticeable..)?
thanks! I did reboot, but I think the simplest thing I did was ensure my subwoofer was on. Believe it or not, I think that was causing the lack of 5.1. not sure why, but i just rented inkheart for the kids and it sounded fine.

Thanks!
Keebler
Keebler is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 2, 2009, 03:53 PM   #5
MacsRgr8
macrumors 604
 
MacsRgr8's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Netherlands
Cool!

Have fun!
__________________
Steve Jobs. 1955 - 2011. My Hero.
MacsRgr8 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playing QuickTime movie on ATV apramanik Apple TV and Home Theater 6 May 16, 2009 05:31 PM
Easiest way to play .avi movies on ATV? rgarjr Apple TV and Home Theater 18 Apr 29, 2009 11:25 AM
Can you buy HD movies on ATV or just rent them? carrollf Apple TV and Home Theater 1 Jan 16, 2009 04:23 PM
White Screen When Playing HD Movie Siron Apple TV and Home Theater 4 Aug 25, 2008 09:17 AM
Playing Hd Movies On Macbook.... Jayhawk328 MacBook Pro 3 Jul 13, 2007 12:37 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC