Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 7, 2009, 09:43 AM   #1
spltngheadache
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2008
iPhone 3GS - unlocked - t-mobile data only plan?

Hi all,

I am looking for a solution to getting a data only plan for my 3GS, even if it is only edge. I will not use voice on the phone. I figured t-mobile might be a good place to try, since AT&T is stubborn on insisting you have a voice and data plan on the phone.

I called the t-mobile 800 sales number (in the US btw) and asked if I could bring my unlocked iPhone 3GS to them with a data only plan. I was told I had to have a blackberry or G1 for web and e-mail only. I asked if about the $24.99 unlimited web and e-mail plan and again was told they wouldn't sell me just the plan and sim.

Has anyone else accomplished what I am trying to do that can provide some advice? Maybe I should just go into a t-mobile store with my iPhone and try?

Thanks

spltngheadache
spltngheadache is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2009, 10:03 AM   #2
iShater
macrumors Demi-God
 
iShater's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chicagoland
They do offer that data only plan, and you can use any phone with it. They charge you some fixed amount per minute if you use it for voice. You do not need to have a blackberry.
__________________
Insert signature here.
iShater is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2009, 10:04 AM   #3
spltngheadache
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2008
Ok, that's what the website seemed to indicate. I guess at this point, the best option would be to actually go into a store.
spltngheadache is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2009, 08:01 PM   #4
Vegastouch
macrumors 601
 
Vegastouch's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Quote:
Originally Posted by spltngheadache View Post
Hi all,

I am looking for a solution to getting a data only plan for my 3GS, even if it is only edge. I will not use voice on the phone. I figured t-mobile might be a good place to try, since AT&T is stubborn on insisting you have a voice and data plan on the phone.

I called the t-mobile 800 sales number (in the US btw) and asked if I could bring my unlocked iPhone 3GS to them with a data only plan. I was told I had to have a blackberry or G1 for web and e-mail only. I asked if about the $24.99 unlimited web and e-mail plan and again was told they wouldn't sell me just the plan and sim.

Has anyone else accomplished what I am trying to do that can provide some advice? Maybe I should just go into a t-mobile store with my iPhone and try?

Thanks

spltngheadache
They are full of s***. Blackberry plans are higher than the rest i believe and the G1 plan wont work on the iPhone anyways as far as 3G capability so it would be a waste of money, so you dont need that. Get the cheapest plan and come here to get the settings for it. Mine works using a T-Zones $5.99 data plan.
Vegastouch is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2009, 08:07 PM   #5
vizkiz
macrumors 6502a
 
vizkiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY
Send a message via AIM to vizkiz
Wait a sec, I thought the 3G and 3GS would only work on Edge on the T-Mobile network.
If that's the case, WTH would you want to get a data plan for it that will only work with Edge with your phone?
Maybe that's why T-Mobile won't sell it to you.

If that's not the case, and 3G does work, my bad.
__________________
~Andrew
8GB iPhone 3G (now impersonating an iPod Touch), 16GB iPhone 4, 16GB iPod Nano 6G, 32GB wifi iPad 2, 32GB iPhone 4S
vizkiz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2009, 08:18 PM   #6
Vegastouch
macrumors 601
 
Vegastouch's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Quote:
Originally Posted by vizkiz View Post
Wait a sec, I thought the 3G and 3GS would only work on Edge on the T-Mobile network.
If that's the case, WTH would you want to get a data plan for it that will only work with Edge with your phone?
Maybe that's why T-Mobile won't sell it to you.

If that's not the case, and 3G does work, my bad.
Correct..and the first gen(2G) so i wouldnt get those expensive plans from them. Like i said, im using the $5.99 T-Zones plan on mine and it works fine...or as well as Edge can work anyways....but it is cheap. They just dont have that $5.99 plan anymore.
Vegastouch is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2009, 08:29 PM   #7
vizkiz
macrumors 6502a
 
vizkiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY
Send a message via AIM to vizkiz
Quote:
Originally Posted by Vegastouch View Post
Correct..and the first gen(2G) so i wouldnt get those expensive plans from them. Like i said, im using the $5.99 T-Zones plan on mine and it works fine...or as well as Edge can work anyways....but it is cheap. They just dont have that $5.99 plan anymore.
My post was directed towards the OP, but I missed the part where he said he wanted a data plan, even if it's only edge.
IMO, using a 3GS on an edge data connection is a big waste of money, both on the cost of the phone, and then using it on an edge data plan.

He should try going to an AT&T store and seeing if they'll sign him up for the data only plan.

On AT&T's site, they have prices listed for just data connect plans, with no voice service. It says right on there, $35 a month, and under that, $30 a month with an individual or family voice plan.
http://www.wireless.att.com/cell-pho...onal-plans.jsp

Hmm, iPhone is not listed there, you can always try.
__________________
~Andrew
8GB iPhone 3G (now impersonating an iPod Touch), 16GB iPhone 4, 16GB iPod Nano 6G, 32GB wifi iPad 2, 32GB iPhone 4S

Last edited by vizkiz; Aug 7, 2009 at 08:37 PM.
vizkiz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2009, 10:18 PM   #8
spltngheadache
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by vizkiz View Post
My post was directed towards the OP, but I missed the part where he said he wanted a data plan, even if it's only edge.
IMO, using a 3GS on an edge data connection is a big waste of money, both on the cost of the phone, and then using it on an edge data plan.

He should try going to an AT&T store and seeing if they'll sign him up for the data only plan.

On AT&T's site, they have prices listed for just data connect plans, with no voice service. It says right on there, $35 a month, and under that, $30 a month with an individual or family voice plan.
http://www.wireless.att.com/cell-pho...onal-plans.jsp

Hmm, iPhone is not listed there, you can always try.
I did try. AT&T insists on one of their official contract plans with a 2 year committment. Also I would love some further assistance if someone can help. I got a prepaid sim at tmobile today for $10 but can't figure out how to add a data plan to it (like the web2go for $20)
spltngheadache is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2009, 11:44 AM   #9
SOL Destiny
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2008
Red face Can you help me?

Quote:
Originally Posted by Vegastouch View Post
They are full of s***.
Mine works using a T-Zones $5.99 data plan.
Hi! I need to jailbreak my iPhone 3G (still running 2.0) and then add the 5.99 data plan... Hopefully also run skype?

Would you be willing to assist me?

Thanks!
Summer
SOL Destiny is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2009, 11:49 AM   #10
SOL Destiny
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2008
Red face Can you help me jailbreak and setup an iphone data plan?

Quote:
Originally Posted by Vegastouch View Post
Get the cheapest plan and come here to get the settings for it. Mine works using a T-Zones $5.99 data plan.
Quote:
Originally Posted by Vegastouch View Post
They are full of s***.
Mine works using a T-Zones $5.99 data plan.
Hi! I need to jailbreak my iPhone 3G (still running 2.0) and then add the 5.99 data plan... Hopefully also run skype?

Would you be willing to assist me?

Thanks!
Summer
SOL Destiny is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2009, 11:54 AM   #11
leomac08
macrumors 68020
 
leomac08's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Los Angeles, CA
Quote:
Originally Posted by vizkiz View Post
Wait a sec, I thought the 3G and 3GS would only work on Edge on the T-Mobile network.
If that's the case, WTH would you want to get a data plan for it that will only work with Edge with your phone?
Maybe that's why T-Mobile won't sell it to you.

If that's not the case, and 3G does work, my bad.
i totally agree! t-mobile only uses EDGE, but they are bearly releasing their 3G power signals, but idk, check up on that.
__________________
UC IRVINE ANTEATERS LOS LAKERS USC TROJANS Fight on!
leomac08 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2009, 12:42 PM   #12
spltngheadache
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2008
Yes EDGE is the best you can do on an iPhone on t-mobile because they use different 3g frequencies than AT&T does. HOWEVER, AT&T will not sell a data only plan, T-Mobile does. So even though it is only edge, "WTH" would I want to pay for a voice plan every month that I won't be using and all I want is the data?

I appreciate you think 3G is the only thing worth paying for, but I didn't ask for an opinion of is the t-mob data only plan worth the money, I asked how to get it working. Thanks.
spltngheadache is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2009, 12:51 PM   #13
Vegastouch
macrumors 601
 
Vegastouch's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Quote:
Originally Posted by SOL Destiny View Post
Hi! I need to jailbreak my iPhone 3G (still running 2.0) and then add the 5.99 data plan... Hopefully also run skype?

Would you be willing to assist me?

Thanks!
Summer
They dont have that $5.99 data plan anymore. I still have it because it had it before they disconitnued it. There are several topics on how to jailbreak your phone. Even get step by step instructions from iclarified.
Vegastouch is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 11, 2009, 02:32 PM   #14
thanksforhelp
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
3G with Tmobile Sim Needing help with Data Config.

I am able to have voice on my new T-Mobile "Smart" sim card on my unlocked 3G, which I currently used in Indonesia and Austraila, but data in Indo was slow and did not happen in Aus.

I am in the USA now and want to use the data and voice features with T-Mobile. The phone works just fine but the data does not at all.

Am I supposed to use and know the codes the VPN section for t-mobile? In Indo, they had me put in a code and it worked, just really slow.

I don't mind the edge v.s. 3g at all and just need help getting data back on my phone.

Please help me or else I have to buy a locked 3 GS to get my iphone back. I don't want to reset this one and would keep it or sell it.

Any help would be much appreciated.

Aloha ~ Jennifer
thanksforhelp is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 11, 2009, 02:46 PM   #15
iShater
macrumors Demi-God
 
iShater's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chicagoland
Folks, please stop hi-jacking the thread. Either post on topic, or do a search for topics similar to your issue, or start a new thread if worse comes to worse.
__________________
Insert signature here.
iShater is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iphone 4s with T Mobile Data Plan Question pauly1 iPhone 7 Feb 26, 2014 09:54 AM
iPhone 3gs without data plan hypervish89 iPhone 2 Sep 28, 2013 12:27 PM
iPhone 5 without data plan on T-Mobile? Cjshino iPhone 24 Jul 2, 2013 12:08 PM
Buying an unlocked iphone is useless if i currently dont have any data plan? Cjshino iPhone 5 Oct 21, 2012 12:20 PM
How do I use an iPhone 3gs without a data plan? pabiox iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Jun 14, 2012 02:44 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:00 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC