Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 31, 2009, 02:32 PM   #1
dhart535
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2009
Running adblock plus on firefox completely ineffective

I just recently purchased a Macbook pro and have downloaded firefox as my web browser. I installed the add-on adblock pro, and it is without a doubt 100% ineffective; I view web pages and when I place the mouse on top of the icon it tells me it is active, however below it notifies me that it has blocked 0 out of 150 or however blockable items on the given page. I mean absolutely nothing is prevented, I found a similar add on for safari, and the same results, nothing blocked. I must be doing something completely wrong, or something so blatantly obvious, but I really am clueless.
Does anyone have any suggestions?
dhart535 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2009, 02:46 PM   #2
psxguru
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2006
You got a subscription active? Force an update?
Failing that, start adding your own wildcard filters as you go.
psxguru is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2009, 02:52 PM   #3
dhart535
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2009
No I have no subscriptions, I don't know what could interfere with those functions, something seems inherently wrong. I literally just bought the computer yesterday.
dhart535 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2009, 02:55 PM   #4
psxguru
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2006
I'm just using the EasyList (USA) subscription in ABP, works for most ads. I also have my own custom filters as well.
psxguru is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2009, 02:55 PM   #5
Kate.
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2009
Location: Maine
Quote:
Originally Posted by dhart535 View Post
No I have no subscriptions, I don't know what could interfere with those functions, something seems inherently wrong. I literally just bought the computer yesterday.
Subscriptions are what tell Adblock how to work. When you first install it, it asks you to choose a subscription. Otherwise, you have to block ads manually.
Kate. is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2009, 03:06 PM   #6
dhart535
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2009
I'm not given any option to choose a subscription when downloading, I just click ok and then it asks me to restart firefox after it's installed.

I found that easy list subscription online and now I am seeing results, and yes I understand the logic that there must be a list out there, I just assumed that abp would already carry it. Bad assumption,
thanks guys and gals

Last edited by ergdegdeg; Oct 31, 2009 at 03:07 PM. Reason: merging consecutive posts
dhart535 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2009, 03:12 PM   #7
aristobrat
macrumors Demi-God
 
Join Date: Oct 2005
Location: Virginia Beach
After you install Adblock Plus and Firefox restarts, it pops up a browser window asking you to select a subscription.

Most of the times I've done this, that window ends up getting hidden behind another Firefox window, so it's easy to miss. And if you're like me and command-Q when you're done browsing, it closes all Firefox windows, so you'll really never have seen it.

Glad you got it up and running!
aristobrat is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 31, 2009, 03:26 PM   #8
miles01110
macrumors 604
 
miles01110's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The Ivory Tower (I'm not coming down)
If you pair Adblock with NoScript you'll be able to eliminate even more ads.
__________________
Got a problem? Check here first.
miles01110 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphical Problems with Firefox/Safari,Skype, on an XT 750gb running SL soanis OS X 7 Dec 19, 2013 02:01 PM
How do I allow Google Search ads in Firefox if I have AdBlock ? XPcentric Mac Applications and Mac App Store 0 Apr 28, 2013 12:54 PM
Resolved: Brand new rMBP, lost audio, SMC/NVRAM resets ineffective Sylon Mac Basics and Help 4 Mar 14, 2013 03:37 PM
NSScrollView: copy on scroll ineffective. jeanlain Mac Programming 2 Aug 24, 2012 12:31 PM
Moving from Firefox to Safari--Adblock plus Ram27 Mac Basics and Help 1 Jun 13, 2012 08:32 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:55 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC