Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 15, 2010, 11:48 AM   #1
Rewq
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
LaCie Little Disk 320gb doesn't mount anymore..

Hey people,

I'll just start out by explaining the problem that I have;

I bought the LaCie Little Disk 320gb about a year ago and it has been working fine till recently..
The problem that I have is that the laptop that I use (Powerbook G4) doesn't recognize the HD anymore.. I have tried all cables (both firewire's and the usb) but nothing works..
I did try it on multiple computers (macbook's / imacs and even some windows computers) not one did recognize it. (well the windows computer I used it on did recognize it but it cant open it and Windows Explorer stops working till you pull out the HD).

The only think I can think of is that I pulled out the HD to many times without safely removing it first..

I got a lot of data on the HD and I'd (offcourse) like to get it back,
I haven't been to the store yet (going somewhere this week).

If anyone here had the same problem it would be great to share how u solved it (or ofcourse if u didn't solve it..)

Much love


--edit--

the blue light on the HD is lit up when i plug in the cable, wich is normal
the sound the HD makes is normal aswell..

Last edited by Rewq; Mar 15, 2010 at 11:50 AM. Reason: adding some detaills
Rewq is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2010, 11:51 AM   #2
spinnerlys
Guest
 
Join Date: Sep 2008
Location: forlod bygningen
Have you looked at Disk Utility and seen if it shows up there?
spinnerlys is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2010, 11:56 AM   #3
Rewq
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
well, I did just do a check on the windows computer of my roommate,
wich indeed found the HD and stated that it works normal..

alltho this clearly isnt the case,

on my own laptop I cant find the disk utilities.. xD
(never had to use it so dont know where in the system configuration screen it is)..


oke i just downloaded and installed SMART Utility from the apple webpage,
it only finds my HD from my computer..
not the external.. unfortunatly

Last edited by Rewq; Mar 15, 2010 at 12:01 PM. Reason: update
Rewq is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2010, 12:07 PM   #4
spinnerlys
Guest
 
Join Date: Sep 2008
Location: forlod bygningen
S.M.A.R.T. status will not be visible via USB.

Disk Utility can either be found via Spotlight, Google or Macintosh HD / Applications / Utilities / Disk Utility.
spinnerlys is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2010, 12:32 PM   #5
Rewq
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
ehm ye I found the disk utility thingy (wich is a complete different set of words in dutch, so took me a while to get there)
ehm it finds the disk but I cant run a test on the disk (get an error wich stats that there was a fault whilest leaving the disk)

When i trie to reset it i get the same error...

now thinking of deleting all the content on it..

mayb a visit to the shop first i guess..


-edit-
could not read boot block (Input/output error)
Rewq is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2010, 12:47 PM   #6
spinnerlys
Guest
 
Join Date: Sep 2008
Location: forlod bygningen
It seems the partition table might be corrupt.

There tools to repair that, use MRoogle to look for them.

Threads:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=704905
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=873437

Found the tool I forgot.
GParted Live CD


If that doesn't work there is Data Rescue to recover your data onto another external (or internal) HDD.
spinnerlys is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Bootcamp partition will not boot. It doesn't mount and is grey in disk utility. bechardj MacBook Pro 0 Aug 5, 2013 07:37 PM
LaCie Thunderbolt RAID failed to Mount but I can access it by Disk Utility. Help! Aronis iMac 10 Mar 24, 2013 10:24 AM
Lacie big disk thunderbolt change disk? Jeantro Mac Peripherals 13 Jan 5, 2013 01:52 PM
LaCie Big Disk Extreme+ and LaCie Network Space 2 BRyken Mac Peripherals 0 Dec 6, 2012 08:02 AM
Lacie minimus usb 3 ext HD wont mount in disk utility, desktop 512maxhealth Mac Basics and Help 2 Jul 16, 2012 07:52 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:22 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC