Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 23, 2010, 07:28 PM   #1
crazyfool2100
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
Cool blacksn0w crashing your 3.1.2fw 05.11.07bb 3gs? No shsh? Solution!

I found the solution to this common problem. I was so excited to have my unlock back, I had to share it:

http://extechblog.wordpress.com/2010/03/23/blacksn0w-crashes-3-1-2-firmware-05-11-07-baseband-3gs-no-shsh-on-file-solution/


----------------------------------

blacksn0w crashes 3.1.2 firmware 05.11.07 baseband 3GS, no shsh on file (Solution)

Many have reported having a problem where blacksn0w works for a period of time on a 3.1.2 firmware 05.11.07 baseband 3GS, but then crashes and goes into a permanent boot loop. Upon restoration, blacksn0w no longer unlocks the phone, but rather the phone simply says “Searching…”, freezes, and enters into another boot loop. The problem seems to result from a corrupted baseband. Restoring with custom 3.1.2 firmware with blacksn0w included doesn’t fix it, nor does restoring with 3.1 and trying to blacksn0w.

The problem should be fixed by a factory restore to 3.1.2 firmware, which will refresh the baseband to 05.11.07 and allow you to unlock the phone again. However, if you don’t have your 3.1.2 shsh on file, you cannot complete a factory restore and are stuck with custom jailbroken firmwares that don’t include baseband updates (only for non-tethered/old bootrom 3gs').

Solution: Manually flash to the phone the 05.11.07 baseband update extracted from an official 3.1.2 3GS firmware. You don’t have to have your SHSH on file, but your phone has to be bootable. Use a custom 3.1.2 ipsw from pwnagetool to get up and running if you are still in the boot loop and dont have your shsh (only for old bootrom non-tethered 3gs'). If you are stuck in a recovery loop with a tethered jailbreak/new bootrom and don't have your 3.1.2 shsh on file, you may be out of luck getting back to 3.1.2.

Solution:
http://extechblog.wordpress.com/2010/03/23/blacksn0w-crashes-3-1-2-firmware-05-11-07-baseband-3gs-no-shsh-on-file-solution/


----------------------------------

Last edited by crazyfool2100; Mar 26, 2010 at 08:40 AM.
crazyfool2100 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 23, 2010, 08:27 PM   #2
raysmd
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
ok, I'll bite...


I'm stuck in recovery loop and would like to get back to 3.1.2 (never upgraded to 3.1.3).


How do you load the custom firmware with a 3GS and tethered jb?
__________________
x230, iMac27
raysmd is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 23, 2010, 10:03 PM   #3
dhlizard
macrumors G3
 
dhlizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Jailbreak Community
Interesting !
__________________
iPhone 6+ iPhone 5S
iPad Air2 iPad Air AppleTV 2
MacBook Pro Two iMacs

Look for me here
dhlizard is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 23, 2010, 10:41 PM   #4
LisiFP
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2010
well, did it and I'm still getting the 'no service' message where it should be my carrier...
The weird thing is, it does get the full signal and my carrier's name the first 10 seconds and then disappears and it changes to 'no service'
Anyone on the same boat?
LisiFP is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 12:27 AM   #5
Kevinnijjar23
macrumors member
 
Join Date: Dec 2008
I already posted this.....
__________________
Apple Iphone 3G Black 8GB, 1st gen Ipod mini, 2nd gen Ipod nano
Kevinnijjar23 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 08:21 AM   #6
LisiFP
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2010
by the way there are 4 files on the forlder

There's 051107_bbupdate.md5
what's that for?
LisiFP is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 09:41 AM   #7
crazyfool2100
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by raysmd View Post
ok, I'll bite...


I'm stuck in recovery loop and would like to get back to 3.1.2 (never upgraded to 3.1.3).


How do you load the custom firmware with a 3GS and tethered jb?
I think if you have a tethered jb (new bootrom) and dont have your shsh on file for 3.1.2, you may be out of luck restoring back to 3.1.2. If u do have ur shsh on file, there are many tutorials out there to guide you through restoring:

http://blog.iphone-dev.org/post/376648600/pre-game-show
"If you have an iPhone 3GS: PwnageTool works if you’re currently at version 3.1.2 or below (down to 3.0) and if you know you have a old bootrom. You don’t need to be already jailbroken — PwnageTool will ask you if you’re jailbroken after you’ve created the IPSW. Don’t use PwnageTool unless you know for sure you have an old bootrom (if you’re not sure, assume the worst and don’t use it)."

Quote:
Originally Posted by LisiFP View Post
well, did it and I'm still getting the 'no service' message where it should be my carrier...
The weird thing is, it does get the full signal and my carrier's name the first 10 seconds and then disappears and it changes to 'no service'
Anyone on the same boat?
Strange, it seems to be working for many others. Have you tried it a few times and rebooted?

Quote:
Originally Posted by LisiFP View Post
by the way there are 4 files on the forlder

There's 051107_bbupdate.md5
what's that for?
Don't worry about that, it's just to verify the integrity of the other 3 files.. google md5 hash if you want to know more.
crazyfool2100 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 08:12 PM   #8
LisiFP
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by crazyfool2100 View Post
Strange, it seems to be working for many others. Have you tried it a few times and rebooted?

I tried 4 times, 2 of them I did it restoring to custom firmware first then using diskaid I copied the files on my /tmp folder, then I used mobileTerminal, rebooted, opened cydia, installed blacksn0w, rebooted, inserted sim from my other phone, the carrier appeared for 10 seconds (the first time it was like 30 seconds and I cold actually make a call!) then is replaced by 'no service'.

I don't think it's a hardware problem because it happened right after it got stuck on the apple logo... and I read I'm not the only one having problems..
but since I flash my baseband and it still doesn't work then what could it be? does blacksn0w corrupt something else?
LisiFP is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 09:17 PM   #9
crazyfool2100
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by LisiFP View Post
I tried 4 times, 2 of them I did it restoring to custom firmware first then using diskaid I copied the files on my /tmp folder, then I used mobileTerminal, rebooted, opened cydia, installed blacksn0w, rebooted, inserted sim from my other phone, the carrier appeared for 10 seconds (the first time it was like 30 seconds and I cold actually make a call!) then is replaced by 'no service'.
Does it cause you to go into a boot loop after? Can you reboot your phone with blacksn0w installed after you refreshed ur bb?

Try uninstalling blacksn0w and trying to install the Blacksn0w RC2 at cydia repo http://cydia.pushfix.info
crazyfool2100 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 10:05 PM   #10
LisiFP
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2010
nono, I only got the boot loop once, and the after I recovered from it my unlock wasn't working properly, gives me the no service msessage everytime,.
I did try Blacksn0w RC2, and the first time I could make one phone call, but then the signal dropped.
It's just weird, I want a dev team unlock!!
LisiFP is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 25, 2010, 01:28 AM   #11
tmatthews14
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2010
Location: Utah
I dont think this is working for me.
So I uploaded all the files to /tmp
I ran the first few lines of code okay, and after I enter the:
launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
I lose service... seems normal.
So I run the last line:
./BBUpdaterExtreme update -f ICE2_05.11.07.fls -e ICE2_05.11.07.eep
But it seems like before it finishes my SSH program disconnects from the phone. My phone sits there with "searching..." until I reboot my phone.
Is this normal? I'm still getting signal drop outs.
Should I run those two lines of code on MobileTerminal to prevent the SSH program from disconnecting early?

EDIT: I ran it on my phone and I got an error saying that CommCenter wasnt unloaded. Here's a picture.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0002.PNG
Views:	28
Size:	81.0 KB
ID:	219383  

Last edited by tmatthews14; Mar 25, 2010 at 01:44 AM.
tmatthews14 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 25, 2010, 12:23 PM   #12
crazyfool2100
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by tmatthews14 View Post
EDIT: I ran it on my phone and I got an error saying that CommCenter wasnt unloaded. Here's a picture.
Did you reboot and try again? Or do you already have blacksn0w installed?
crazyfool2100 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 26, 2010, 01:53 AM   #13
tmatthews14
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2010
Location: Utah
Quote:
Originally Posted by crazyfool2100 View Post
Did you reboot and try again? Or do you already have blacksn0w installed?
I rebooted and tried again. Always the same thing.
Blacksn0w was installed by the previous owner. I just recently restored to custom 3.1.2, but I'm still having the same problems. (because the jb didnt touch the bb)
Nobody else had problems with this?
I tried changing permisions on the CommCenter to 755, but still nothing.
tmatthews14 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 19, 2010, 11:13 AM   #14
gottafly
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2008
I had a similar problem, after installing blacksn0w RC2, I would get "searching" for signal and nothing else. Also, wifi seemed to be disabled.

I solved it by installing Fuzzyband and going from baseband 5.11.02 to the original 4.26.08 (all on 3.1.2). Simple as can be, and works great....and wifi is back on!

I'm happy!
gottafly is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iphone 3GS Messages app crashing Larissa1 iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 Mar 20, 2014 03:01 PM
iPhone: Good Solution for Jailbreak/Unlock iPhone 3GS GriinTii Jailbreaks and iOS Hacks 1 Jan 15, 2014 01:44 PM
Instagram crashing on 3GS.... adammusic iPhone Tips, Help and Troubleshooting 4 Nov 14, 2012 12:24 PM
Spotlight Crashing/Running forever/mdworker crashing sososowhat OS X 10.8 Mountain Lion 8 Oct 10, 2012 12:52 AM
iphone 3GS crashing and weird lock bug on iOS6 eyron iOS 6 8 Sep 25, 2012 11:12 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC