Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Digital Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Apr 22, 2010, 07:48 PM   #1
RogerTech
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: Atlanta
Logic Express 8 - splicing for tempo change

Hi, I'm trying to find out how to splice a wave file in LogicExpress8 to change the tempo of a recording. LogicExpress9 has the Flex tool and the splicing function available in two clicks. However, I have LogicExpress8 and the Flex tool is not available. I can't find any reference to perform splicing and tempo change in the user manual for LogicExpress8 either.

My iMac is an older version running on PowerPC instead of Intel, which doesn't allow me to upgrade to LogicExpress9. So, I need to know if there is any way to accomplish changing the tempo of an imported wave file in LogicExpress8.

Thank you so much for your input.
RogerTech is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 23, 2010, 10:08 AM   #2
ChrisA
macrumors G4
 
Join Date: Jan 2006
Location: Redondo Beach, California
Quote:
Originally Posted by RogerTech View Post
Hi, I'm trying to find out how to splice a wave file in LogicExpress8 to change the tempo of a recording. LogicExpress9 has the Flex tool and the splicing function available in two clicks. However, I have LogicExpress8 and the Flex tool is not available. I can't find any reference to perform splicing and tempo change in the user manual for LogicExpress8 either.

My iMac is an older version running on PowerPC instead of Intel, which doesn't allow me to upgrade to LogicExpress9. So, I need to know if there is any way to accomplish changing the tempo of an imported wave file in LogicExpress8.

Thank you so much for your input.
You might have to look for some third party software, Audacity is free and I know it can time streach audio. Maybe there are others.
ChrisA is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 24, 2010, 10:36 AM   #3
RogerTech
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: Atlanta
Quantizing ???

Quote:
Originally Posted by ChrisA View Post
You might have to look for some third party software, Audacity is free and I know it can time streach audio. Maybe there are others.
Thanks. Yeah, I have read about Audacity and also Iced Audio before and I went to the web site, but, didn't download them. I want to explore and exhaust all my possibilities of finding what I need in Logic itself before working with third parties. Some other folks also suggested me to swap to Cubase, but, again I can go crazy cyber shopping for tons of tools. Thanks again for your answer. I'll keep Audacity in mind if I don't get anywhere with Logic.

Back to Logic, I went into the Sample Editor, Factory, Quantize Engine ... trying to see what I get from there.
RogerTech is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Digital Audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logic Express/Logic Pro on App Store? OS X Dude Mac Applications and Mac App Store 24 Dec 10, 2011 03:54 AM
Logic Express 9 v Logic Pro 9: software instruments? ttttaylor Digital Audio 0 Nov 7, 2011 05:51 PM
Logic Express 8 - Now Intel After Migration From G5? Doga iMac 1 Aug 18, 2011 11:39 AM
Logic Express 8 - Creating a Noise Sweep (A Build Up, Shwoosh, etc.) noodlz1472 Mac Applications and Mac App Store 2 Sep 15, 2009 09:47 PM
Help with Logic Express 8 - Mastering noodlz1472 MacBook 2 Apr 20, 2009 08:56 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:31 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC