Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Apr 24, 2010, 06:30 PM   #1
thiagos
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2007
Location: NYC (Manhattan)
Snow Leopard: Use video files as screensavers

So when I had Leopard 10.5, I used to use Save Hollywood as my screensaver application. What that does is transform any video file that you have in a screensaver. After Snow Leopard came out, Save Hollywood no longer works... I don't know what else to do, that was a must have for me and it is starting to frustrate me.
Is there any other software that would allow me to use a video file as a screensaver that would work on Snow Leopard. Has Apple fixed this issue on 10.6.3?
__________________
Proud New Yorker
thiagos is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 25, 2010, 07:24 AM   #2
fhall1
macrumors 68020
 
fhall1's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NY State of mind
Something like this?
http://www.machsoftwaredesign.com/desktop.html
__________________
2012 2.3GHz i7 Mini, 16GB RAM; 2009 2.93 GHz C2D iMac, 8GB RAM, GT120 GPU
1.83 GHz CD Mini, 2GB RAM, 200GB HD; 1.25 GHz 17" G4 iMac, 2GB RAM, 128GB SSD
64GB Silver iPhone 5s, 64GB White iPad Air
fhall1 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 25, 2010, 05:36 PM   #3
thiagos
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2007
Location: NYC (Manhattan)
Quote:
Originally Posted by fhall1 View Post
Thanks for the link. Although that is really cool, it is not really what I am looking for. I don't want to add my videos as a desktop wallpaper, I just want to use my video as a screensaver.
__________________
Proud New Yorker
thiagos is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 26, 2010, 06:09 AM   #4
fhall1
macrumors 68020
 
fhall1's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NY State of mind
I put "os x use video as screensaver" (no quotes) in Google and came up with a bunch of candidates...since I don't use any of them, I can't comment on how good or bad they are.
__________________
2012 2.3GHz i7 Mini, 16GB RAM; 2009 2.93 GHz C2D iMac, 8GB RAM, GT120 GPU
1.83 GHz CD Mini, 2GB RAM, 200GB HD; 1.25 GHz 17" G4 iMac, 2GB RAM, 128GB SSD
64GB Silver iPhone 5s, 64GB White iPad Air
fhall1 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2010, 12:50 AM   #5
realaaa
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by fhall1 View Post
I put "os x use video as screensaver" (no quotes) in Google and came up with a bunch of candidates...since I don't use any of them, I can't comment on how good or bad they are.
was just searching for the same software and could not find any for Snow Leopard..

if anyone finds anything similar please post here, would really appreciate it!
realaaa is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2010, 07:34 PM   #6
stellerdesigns
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2010
Me too!

Trying to do the same thing with Snow Leopard and no such luck. Keep looking, please anyone, if they find it let us know! THANKS!
stellerdesigns is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2010, 07:39 PM   #7
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Search for the screensaver called "SaveHollywood" It works pretty well.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2010, 07:51 PM   #8
realaaa
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
Search for the screensaver called "SaveHollywood" It works pretty well.
as per developer it does not work on Snow Leopard, which is the main problem so far

http://s.sudre.free.fr/Software/SaveHollywood.html

it seems like My Living Desktop could do the job but I am yet to try it (and it is not free):

http://www.mylivingdesktop.com/
realaaa is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2010, 07:55 PM   #9
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by realaaa View Post
as per developer it does not work on Snow Leopard, which is the main problem so far
As per my testing on 10.6.5, it works fine, when ScreenSaverEngine is set to run in 32-bit mode.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2010, 09:29 PM   #10
realaaa
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
As per my testing on 10.6.5, it works fine, when ScreenSaverEngine is set to run in 32-bit mode.
really? I knew I should have tested it myself!

will check and see how it goes, thanks for letting us know!
realaaa is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2010, 09:32 PM   #11
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by realaaa View Post
really? I knew I should have tested it myself!

will check and see how it goes, thanks for letting us know!
But, it crashes if left going for about four hours. And all you get is a black screen.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 6, 2011, 03:35 AM   #12
realaaa
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
But, it crashes if left going for about four hours. And all you get is a black screen.
doesn't work for me at all..

it says "You cannot use the SaveHollywood screen saver on this computer" and "Contact the developer of this screen saver for a newer version" - see the attached screenshot

I am using OS X 10.6.6 with 64 bit kernel and SaveHollywood 1.9.1

did you have any problems like that?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen shot 2011-02-06 at 8.30.43 PM.jpg
Views:	33
Size:	52.6 KB
ID:	270311  
realaaa is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 6, 2011, 03:37 AM   #13
realaaa
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
...when ScreenSaverEngine is set to run in 32-bit mode.
aha forgot about that, let me check how to do that
realaaa is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 6, 2011, 04:04 AM   #14
realaaa
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
OK, almost managed to run it, had to reopen System Preferences in 32 bit mode as described here:

http://hints.macworld.com/article.ph...90831003645829

and then make ScreenSaverEngine run in 32 bit mode as well as per slippyd advise here:

http://hints.macworld.com/article.ph...00209053016662

Now it works by clicking Test under screensaver preferences windows.

But - it does not work after idle time, and also does not work when I try to trigger it using Hot Corner. Something is still missing here..
realaaa is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2011, 07:42 AM   #15
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
You have to set the Screensaverengin.app to run in 32-bit mode. It's in the Screensaverengine.framework.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2011, 07:46 AM   #16
realaaa
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
You have to set the Screensaverengin.app to run in 32-bit mode. It's in the Screensaverengine.framework.
Thanks, but as I mentioned above I followed this advise:

Code:
$ cd /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Versions/A/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/
$ mv ScreenSaverEngine ScreenSaverEngine-executable
$ cat > ScreenSaverEngine
#!/bin/sh
arch -i386 /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Versions/A/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine-executable
$ chmod 755 ScreenSaverEngine
my understanding that the above should trigger ScreenSaverEngine to run in 32-bit mode
realaaa is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2011, 08:04 AM   #17
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
That should make it work fine.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2011, 08:11 AM   #18
DoFoT9
macrumors P6
 
DoFoT9's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Singapore
Send a message via AIM to DoFoT9 Send a message via MSN to DoFoT9 Send a message via Skype™ to DoFoT9
very interesting! i have been wondering this for many years

i will give it a try! thanks
__________________
Official MacRumors IRC @ irc.krono.net #macrumors (Or http://kewlirc.net:9090/)
2012 2.5GHz Mac Mini Dual - 16GB RAM
Win8 PC - i5-3570k - 16GB RAM - SSD
DoFoT9 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 3, 2011, 12:36 PM   #19
stretchphoto
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Miami
Deadline for Master's Thesis - HELP?

Hi. I'm having the exact same problem as REALAA. I put in the code and I still get the floating "Update the screensaver software" message.

I'm desperate here, and must complete this project ASAP. All was good until I switched Mac Minis from PPC to Intel. And I have four of them on this project.

If anyone can help, I'll be happy to pay you for your time.

Thanks so very much.

ps - The Minis are running 10.6.3

Last edited by stretchphoto; Apr 3, 2011 at 12:37 PM. Reason: to add OS
stretchphoto is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 5, 2011, 11:41 AM   #20
tails-4
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
That should make it work fine.
Hey, sorry to resurrect a dead thread.
But i've tried all of these solutions and it still isnt working for me.....
It seems like its working, but when the screensaver launches, it will flash up for about half a second and then quit again, going to the password screen (or back to pre-screensaver)

anyone have any idea whats going on??
thanks for any help
tails-4 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 5, 2011, 12:09 PM   #21
stretchphoto
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Miami
Can't be done on an intel

Quote:
Originally Posted by tails-4 View Post
Hey, sorry to resurrect a dead thread.
But i've tried all of these solutions and it still isnt working for me.....
It seems like its working, but when the screensaver launches, it will flash up for about half a second and then quit again, going to the password screen (or back to pre-screensaver)

anyone have any idea whats going on??
thanks for any help
I needed this same functionality for my master's thesis project, and spend days and days looking for a solution.

Unfortunately, it can't be done.
__________________
Charles "Stretch" Ledford
VERY STRETCHY PRODUCTIONS
"North America and the Entire World"
http://vimeo.com/channels/stretchphoto
stretchphoto is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video card for Leopard (not Snow) and Lion Duarte Costa Mac Pro 5 Jan 7, 2014 03:52 AM
Video Playback with Snow Leopard Server Kirkle OS X 0 Oct 29, 2013 09:52 AM
Snow Leopard: Backup confusion re: corrupt files sf1776 OS X 2 Jul 19, 2013 08:45 AM
Recover the files from Snow Leopard kimovski OS X 3 Feb 17, 2013 07:52 PM
Snow Leopard Finder Not Refreshing with files saved via Parallels vetpath OS X 0 Aug 2, 2012 01:35 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC