Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Programming > Mac Programming

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 16, 2010, 02:55 AM   #1
DJTHEFUNNY
macrumors member
 
Join Date: Aug 2009
Send a message via AIM to DJTHEFUNNY
How Do I Get Time And CPU Out Of Terminal?

Im Trying To use Geektool 3 to customize my desktop and i really want the time and date on there.
can anyone share the terminal commands to get the system time and date so i can put them into a shell?


thanks guys!
__________________
Unibody MacBook Pro 2.53 GHz, 4GB ram, 250GB HDD; iPhone 8GB; iPhone 3G 8GB; iBook G4
Make Money Join *******!!! - My Blog: The Computer Boob! - Macrumors Profile
DJTHEFUNNY is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2010, 03:27 AM   #2
lee1210
macrumors 68040
 
lee1210's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Dallas, TX
date

you can look at the manpage on your system for formatting options. I'd advise against googling "man date".

-Lee
lee1210 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2010, 03:39 AM   #3
DJTHEFUNNY
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Aug 2009
Send a message via AIM to DJTHEFUNNY
Quote:
Originally Posted by lee1210 View Post
date

you can look at the manpage on your system for formatting options. I'd advise against googling "man date".

-Lee
Thank's Dude, Seriously you're Amazing!
__________________
Unibody MacBook Pro 2.53 GHz, 4GB ram, 250GB HDD; iPhone 8GB; iPhone 3G 8GB; iBook G4
Make Money Join *******!!! - My Blog: The Computer Boob! - Macrumors Profile
DJTHEFUNNY is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2010, 08:32 AM   #4
angelwatt
Moderator emeritus
 
angelwatt's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: USA
There's also a huge thread for GeekTool examples here that has a lot of good info.
angelwatt is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Programming > Mac Programming

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMBD failure, eats all CPU time with aperture tarjan OS X Mavericks (10.9) 1 May 20, 2014 05:49 AM
Does the CPU's thermal paste loose effectiveness as time goes on? dvdchance Mac mini 13 May 15, 2014 11:08 PM
MacBook Pro CPU fan running no reason (hot), MassStorageCamera using all CPU Pollsy123 Mac Basics and Help 0 Feb 14, 2013 09:07 PM
Terminal tabs (emacs) become corrupted after time jlobe Mac Applications and Mac App Store 0 Nov 19, 2012 01:00 PM
4.1 Dual socket cpu-tray in single cpu Mac Pro? Zurec Mac Pro 1 Jul 17, 2012 06:41 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC