Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 20, 2004, 06:48 PM   #1
rickvanr
macrumors 68040
 
rickvanr's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Brockville
Send a message via ICQ to rickvanr Send a message via AIM to rickvanr Send a message via MSN to rickvanr Send a message via Yahoo to rickvanr
Beige PMac Questions

Hello

I got my old school G3 in the mail today, I came without a hard drive. So, first question is, will any standard IDE cable work when installing the hard drive? Also, do I need a HD caddy for the hard drive to work? If I do, how expensive are HD caddy's, and are the universal, or would I need one for my particular model? Secondly, inside, there is a chip, which I'm presuming is more vram, how easy is this to uninstall, as I'm going to put a rage 128 into it. Thirdly, what kind of ethernet is in this machine? is it 10/100? Below are pictures showing what I'm trying to describe. Thanks
Attached Images
  
__________________
rickdiculous.. < o >
rickvanr is offline   0
Old Oct 20, 2004, 07:09 PM   #2
AdamR01
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2003
Send a message via AIM to AdamR01
A standard IDE cable should work fine. You dont need a caddy for the drive to work, but without one it will be loose inside the case (I could be wrong, I have the tower and it looks like you have the desktop). Worse case scenario I know some people that have duct taped stuff in place in their computer... You can just leave the vram chip in, it wont effect the add on PCI card. The onboard ethernet is 10 megabit not 10/100. Hope this helps.
AdamR01 is offline   0
Old Oct 20, 2004, 07:19 PM   #3
Mechcozmo
macrumors 603
 
Mechcozmo's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
A hard drive bigger than 127 (or is it 137?) gigabytes will only show as the maximum capable. Aka, either 127 or 137...just stick with a 80GB hard drive. I started a thread on upgrading a machine like yours to function as an iTunes server...Linkety

Plenty of info there, just scroll down a little bit.
__________________
This is not the signature you're looking for.
This is not the signature we're looking for.
You can scroll down now.
You can scroll down now.
Mechcozmo is offline   0
Old Oct 20, 2004, 09:38 PM   #4
AdamR01
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2003
Send a message via AIM to AdamR01
Quote:
Originally Posted by Mechcozmo
A hard drive bigger than 127 (or is it 137?) gigabytes will only show as the maximum capable.
Yeah you're right on the 127 I beleive because the max would be a power of 2 probably. 128=2^7.
AdamR01 is offline   0
Old Oct 20, 2004, 10:49 PM   #5
Mechcozmo
macrumors 603
 
Mechcozmo's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Go to www.everymac.com and look up the model. Nice website for Mac information.

Good luck with it...the guy I am buying it from is trying to get some files deleted forever, like passwords and stuff.
__________________
This is not the signature you're looking for.
This is not the signature we're looking for.
You can scroll down now.
You can scroll down now.
Mechcozmo is offline   0


 
MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
upgrade for beige g3 iameatingjam1 PowerPC Macs 15 Jan 15, 2014 01:21 AM
What do people think of the beige 5S case? Tom2893 iPhone 12 Nov 12, 2013 10:23 PM
New Life to Beige G3 roundthecircle PowerPC Macs 7 May 29, 2013 12:57 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:08 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC