Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 24, 2010, 02:45 PM   #1
newt2mac
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
AppleTv and now... IPAD

so, ive had an appletv for a few years and converted my whole dvd library via handbrake using the APPLETV preset. Also converted some avis using visualhub and the appletv preset. Now, with my new ipad, it looks like i have to reencode. Can I reencode from my already encoded file or do i have to use the original?
newt2mac is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 24, 2010, 03:00 PM   #2
gkarris
macrumors 604
 
gkarris's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: "No escape from Reality..."
Doesn't it look fine on an iPad?

If not, I'd use the original unless your re-encoding to a lower quality version.
__________________
"This gate's plastic - where's the REAL one?" Captain Carter, Stargate SG-1, "Touchstone"
gkarris is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 24, 2010, 03:02 PM   #3
brentsg
macrumors 68030
 
brentsg's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by newt2mac View Post
so, ive had an appletv for a few years and converted my whole dvd library via handbrake using the APPLETV preset. Also converted some avis using visualhub and the appletv preset. Now, with my new ipad, it looks like i have to reencode. Can I reencode from my already encoded file or do i have to use the original?
I don't understand why you would have to re-encode. I think the general consensus right now is to use the Apple TV preset unless you are working with HD content.
brentsg is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 24, 2010, 03:23 PM   #4
roidy
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2008
Location: Nottingham, UK
Quote:
Originally Posted by newt2mac View Post
so, ive had an appletv for a few years and converted my whole dvd library via handbrake using the APPLETV preset. Also converted some avis using visualhub and the appletv preset. Now, with my new ipad, it looks like i have to reencode. Can I reencode from my already encoded file or do i have to use the original?
Why re-encode at all the iPad will have no problems playing files encoded to AppleTV specs, and if an AppleTV encoded file is good enough for your living room TV at 32" and upwards then it's going to be good enough for your iPad with it's tiny 9.7" screen.
roidy is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 24, 2010, 06:22 PM   #5
newt2mac
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
i agree thats what i thought, but when i try to sync with my iPad or Ipod Touch for that matter, it doesn't allow it saying format not recognized. but they play fine on my apple tv and within iTunes
newt2mac is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 24, 2010, 10:07 PM   #6
SurfMacJpMtb
macrumors member
 
Join Date: Nov 2008
Location: USA
My older Handbrake conversions will not play on the iPad. I had to re-encode with the current version of Handbrake. The video codec profile was set to a value that was not compatible with the iPad.
__________________
MacPro, MacBook Pro, iPad, iPod Touch, tv
SurfMacJpMtb is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 25, 2010, 01:42 AM   #7
The Mad Kiwi
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2006
Location: In Hell
Quote:
Originally Posted by SurfMacJpMtb View Post
My older Handbrake conversions will not play on the iPad. I had to re-encode with the current version of Handbrake. The video codec profile was set to a value that was not compatible with the iPad.
Yeah, I was less than impressed that I can play new 720p rips but not old 720*275. The new device should play all codecs from older apple products, sloppy really.
The Mad Kiwi is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 25, 2010, 04:55 PM   #8
BornAgainMac
macrumors 601
 
BornAgainMac's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Florida Resident
What exactly is causing it not to play? I wish MP4 files could scale to any device. I have to have special files for PSP, Playstation, Apple TV, iPod 5G, iPhone, iPad. I just want a good quality mp4 file that will run on everything. I did notice the Zune (older version) played normal ripped Handbrake DVDs with no problem.
BornAgainMac is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 25, 2010, 06:24 PM   #9
dynaflash
macrumors 68020
 
Join Date: Mar 2003
Quote:
Originally Posted by BornAgainMac View Post
I just want a good quality mp4 file that will run on everything.
Well specifically that would be the Apple >Universal Preset with the ac3 track removed for sony device compatibility.
dynaflash is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 26, 2010, 02:58 PM   #10
newt2mac
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
i can see it when i select things to sync to my ipad, but after the sync is done, it says "some of the videos could not be synced" and it just doesnt even copy them to the iPad
newt2mac is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 27, 2010, 09:58 AM   #11
Linsky
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2010
I found that you can change the ending .m4v or .mp4 on some encoded videos and then they work. I forgot which way but just do the opposite of these two.
Linsky is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 27, 2010, 02:38 PM   #12
Shoesy
macrumors 6502a
 
Shoesy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Colchester, UK.
I like to use air video for files that won't play.
__________________
Virtual Print Shop In the UK
Lovely invitations designed and printed
or if you're local... Colchester Tweets
Shoesy is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 28, 2010, 02:36 AM   #13
richpjr
macrumors 68000
 
Join Date: May 2006
My experience is similar to what others mentioned in that movies ripped with the ATV preset play fine on my iPad.
richpjr is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 28, 2010, 02:02 PM   #14
newt2mac
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
what about converting avis to mp4s with visual hub and the appletv preset?
newt2mac is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 6, 2010, 02:27 PM   #15
Chris Rogers
macrumors 6502a
 
Chris Rogers's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: my house
Quote:
Originally Posted by newt2mac View Post
what about converting avis to mp4s with visual hub and the appletv preset?
I did this last month with a few files and for some reason they lost the sound
__________________
I own Apple Stuff
Chris Rogers is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speakers for iPad & AppleTV HDMI Young Turk Apple TV and Home Theater 2 Jun 10, 2013 09:21 AM
Looking for advice - have AppleTV, iPad and iPhone but no Mac mark-vdw Apple TV and Home Theater 1 Jan 20, 2013 03:12 PM
Can't get audio mirroring from iPad 2 to AppleTV 2 primedime Apple TV and Home Theater 0 Nov 15, 2012 03:12 PM
Handbrake: iPad vs AppleTV vs AppleTV 2 vs AppleTV 3 presettings rrk100 Apple TV and Home Theater 4 Nov 11, 2012 07:04 AM
AppleTV now marketed as iPad/iPad mini accessory QuarterSwede Apple TV and Home Theater 2 Oct 24, 2012 08:05 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:19 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC