Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 9, 2010, 04:33 PM   #1
kilowattradio
macrumors regular
 
Join Date: May 2009
Location: Oregon
Send a message via AIM to kilowattradio Send a message via Yahoo to kilowattradio
Question G-5 1.6 GHz install of Tiger Problem

I have an original Tiger 10.4 install disk for a G-5 computer. When I boot up the computer with the install disk everything is fine. However when I run Disk Utility the only option I have for formatting the partitions is MS-DOS or free space. No Mac OS X formats are offered. If I run a 10.5 Install disk I am offered the options in Disk Utility to use Mac OS X HDD formatting.
Any one have any idea what I need to do to get DU in Tiger to format the HDD in Mac OS X format? BTW, the HDD's in the unit are pre-formatted in Windows NTFS if that makes a difference. I just want to make sure Tiger supports Mac OS X format before doing anything else.

__________________
Best Regards, Keith
G5 Power Mac 1.6 GHz, G3 iMac 350 MHz
iPod Touch 64 GB.
kilowattradio is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 9, 2010, 05:37 PM   #2
Hrududu
macrumors 68000
 
Hrududu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Wichita KS
Why not format the drive using the 10.5 disc?
__________________
Quad 2.5 G5, MBP 2.6 17", DP 2.0 G5, DP 1.42 MDD, 17 PowerBook 1.67, 12" PowerBook 1.5, TiBooks 867 & 667, iMac G3 500, Cubes 500 & 450, B&W G3 450 & 350, iBook 300's & 366, Beige G3 350, PDQ G3 233
Hrududu is online now   0 Reply With Quote
Old Jul 9, 2010, 06:30 PM   #3
666sheep
macrumors 68040
 
666sheep's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Poland
Delete existing partition, create new and you'll should be able to format it to Mac. Or do what Hrududu said.
666sheep is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 9, 2010, 06:44 PM   #4
kilowattradio
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: May 2009
Location: Oregon
Send a message via AIM to kilowattradio Send a message via Yahoo to kilowattradio
Talking

Quote:
Originally Posted by 666sheep View Post
Delete existing partition, create new and you'll should be able to format it to Mac. Or do what Hrududu said.
OK Thanks. I just found out the PPC uses a different partitioning type and that is why it only offered MS-DOS or Free space.
__________________
Best Regards, Keith
G5 Power Mac 1.6 GHz, G3 iMac 350 MHz
iPod Touch 64 GB.
kilowattradio is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Retail Tiger won't install eMac xtempo PowerPC Macs 13 Mar 29, 2014 08:14 AM
Install Tiger on PowerBook G4 with no Optical Drive LastLine PowerPC Macs 7 Jul 20, 2013 07:11 PM
iMac 3.06 GHz Intel Core 2 Duo doesn't recognise original install DVD Ageinggroover iMac 11 Feb 27, 2013 05:18 PM
Cannot install Tiger on my eMac Jethryn Freyman PowerPC Macs 6 Aug 1, 2012 07:09 AM
Tiger Install Problem jasonbitesapple OS X 2 Jul 5, 2012 04:16 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC