Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Programming > iPhone/iPad Programming

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 15, 2010, 12:44 PM   #1
hrithik123
macrumors member
 
Join Date: Feb 2010
screenshot and xcode

if i run project and see the output in simulator then i need that screen shot how can i do?

i have mac mini and normal keyboard.
hrithik123 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2010, 10:07 PM   #2
PatrickCocoa
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by hrithik123 View Post
if i run project and see the output in simulator then i need that screen shot how can i do?

i have mac mini and normal keyboard.
I'm not quite sure I understand your question. If you want a screenshot of the iPhone (or iPad) simulator, first get the simulator to show what you want. Then press shift-command-4. Then move the resulting cursor (which has a small gray circle with two lines crossing it, along with two numbers representing the cursor coordinates) on top of the simulator. At that point, press the space bar. The cursor will change into an icon of a camera, and the window that will be taken a screen shot of will be highlighted in light blue. Now click the left mouse button. A .png file will be created on your desktop.

I believe the file type (in this case .png) and the location (desktop) can be specified somehow. I don't remember right now, you can google it.
__________________
iMac 21.5", 3.06GHz, 4 GB, 2 TB HD.
iPod Touch 3G.
PatrickCocoa is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2010, 11:55 PM   #3
hrithik123
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2010
i have mac mini.

so i have normal keybord.

now what is shortcut key for that?
hrithik123 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 03:20 AM   #4
Cromulent
macrumors 603
 
Cromulent's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: The Land of Hope and Glory
Quote:
Originally Posted by hrithik123 View Post
i have mac mini.

so i have normal keybord.

now what is shortcut key for that?
shift-command-4 as was already stated above.
__________________
Neural Advance - Mac OS X, UNIX and Windows Development
Last.fm Profile | Extreme Metal Reviews
MP 4x 2.66Ghz Xeons / 6GB RAM / 640GB + 500GB + 750GB + 1TB HDDs / ATI Radeon 4870 / iPad 3
Cromulent is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 10:56 AM   #5
lloyddean
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2009
Location: Des Moines, WA
Quote:
Originally Posted by hrithik123 View Post
i have mac mini.

so i have normal keybord.

now what is shortcut key for that?
By "normal" do you mean Windows? Try Shift-Window-4
lloyddean is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Programming > iPhone/iPad Programming

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xcode 4 and non-C compilers mbarriault Mac Programming 3 Aug 6, 2011 06:51 PM
How to take a screenshot in your App and publish it on facebook? BarryK88 iPhone/iPad Programming 1 Jun 6, 2011 11:18 AM
Reading and writing files and storage locations xcode portreathbeach iPhone/iPad Programming 1 Apr 2, 2011 06:22 PM
Facebook API and Xcode 4 Berko iPhone/iPad Programming 4 Mar 15, 2011 04:39 AM
applescript and xcode build and run error mrzman Mac Programming 2 May 13, 2010 07:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:38 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC