Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Accessories

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 31, 2010, 01:48 AM   #1
GDVI
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2010
Does anyone else have this issue with the SGP EX Crystal? Pics...

The front went on fine the first time but the back was like this with the first screen and the second (the one pictured) in the box. I figured I'd give it sometime to adhere...it's now 1 1/2 weeks later. I managed to apply it both times perfectly (no dust underneath) but the back corners still did not want to stay. Anyone else? Maybe its just a defective batch (because the front came out beautifully)? Should I get a refund or an exchange?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0001.JPG
Views:	54
Size:	945.2 KB
ID:	242532   Click image for larger version

Name:	IMG_0002.JPG
Views:	36
Size:	974.9 KB
ID:	242533   Click image for larger version

Name:	IMG_0003.JPG
Views:	34
Size:	1.08 MB
ID:	242534  


Last edited by GDVI; Jul 31, 2010 at 02:00 AM.
GDVI is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 02:02 AM   #2
ref26
macrumors 6502a
 
ref26's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Have you tired pushing it down with your fingernail (a lot?)
__________________
Macbook Air 256gb iPhone 4 32gb iPod Touch 32gb iPad Air 32gb
ref26 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 02:04 AM   #3
GDVI
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by ref26 View Post
Have you tired pushing it down with your fingernail (a lot?)
I have. I've tried EVERYTHING. I even put cardboard on either side of the phone and clamped it with a potato chip bag clip and it just kept coming up.
GDVI is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 02:17 AM   #4
Xombie11
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2009
Sounds like it's defective. Send SGP an email with these pics and see what they say.
Xombie11 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 03:15 AM   #5
reliantj
Banned
 
Join Date: Sep 2008
hm maybe remove it. reinstall it with the wet method then blow dry it to let the adhesive cure again?
reliantj is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 04:06 AM   #6
ram8727
macrumors member
 
Join Date: Apr 2010
I did have issues with the speaker and home button not laying down on both screen shields. I sent SGP an email with these pics and they sent me the Oleophobic as replacement.



***Glad I chose to get the SGP Ultra Oleophobic for a replacement because they are amazing compared to the EX Crystal screen shields IMO.***
__________________
| iPhone 5 | iPad 4 | MBP 13 | Twitter |
ram8727 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 06:20 AM   #7
Dtown213
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2010
I had a very similar issue with mine. 2 back screens one front, so basically 3 out of the 4 in the package had an issue (didn't try the second front). Luckily I was able to get a perfect application of an oleophobic film after the first one appeared to have had bubbles on part of the adhesive. Too bad I didn't take pictures of that one. I also tried everything to get the edge to stay. The front film had an interesting line running parallel to the bottom and right corner that I couldn't get rid of either. I'm still awaiting a reply from SGP after I sent them pictures.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0216.jpg
Views:	18
Size:	73.2 KB
ID:	242552   Click image for larger version

Name:	IMG_0220.jpg
Views:	18
Size:	74.9 KB
ID:	242553   Click image for larger version

Name:	IMG_0221.jpg
Views:	20
Size:	78.6 KB
ID:	242554  

Dtown213 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 08:31 AM   #8
asleep
macrumors 68020
 
Join Date: Sep 2007
Only around the earpiece cutout ... but, yep, can't "fix" it.
asleep is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 08:50 AM   #9
pikkashoe
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
I had the same issues with the ear phone cut out and the home button cut out. I could not get them to stick no matter what I tried.
I tried to deal with sgp but they where just so bad with their customer service that I just returned the protectors for a refund.

I currently have a switch easy screen protector (came with the nude) on the phone, which went on with no issues. No issues around the home button or earphone area.

Im going to order a PS soon.
pikkashoe is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 09:40 AM   #10
3goldens
macrumors 68000
 
3goldens's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
they have been known to do this. you need to contact them and send them these pictures because it seems to be happening more and more and if they don't know about they can't do anything about it.

I am about to forward them pictures of mine to get replacements for the iPhone and iPad.

personally I think some screens have this problem and others do not, may be the screen itself, just a guess but do contact them!
3goldens is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 09:48 AM   #11
Hennesie2000
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2007
I bought an Ex set to use on my phone and my wifes phone. I had that issue on the back that I installed on mine and the front on hers. The other two pieces of film went on perfectly. On my phone I have switched to a power support set and will probably do the same thing with my wifes phone. It was very frustrating with the SGP films and I was disappointed with them.
__________________
Mac Pro 2.1(1.1 upgraded), 2x 3GHz x5365, 10GB Ram, GTX 570, OS X 10.9.4/10.10
MacBook Pro 13" 2.53GHz, 8GB Ram, 512GB SSD, OS X 10.9.4
iPhone 5 16GB, iOS 7.1.2 | iPad 4 64GB, iOS 7.1.2
Hennesie2000 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 11:32 AM   #12
ChubZ
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
i had the same problem with 2 of the EX films I received and it's easier to get through to the whitehouse than it is to SGp's CS
ChubZ is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 02:02 PM   #13
chanerz
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2010
same problem but mine was around the ear piece. i just switched to power support and now is perfect!
chanerz is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 02:42 PM   #14
funkeruski
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
I am on my 4th SGP Ultra and none of them have adhered properly around the earpiece and home button. They actually sent me two free sets, so I am going to try 5 and 6 so see if I get lucky. If not, then I'm going Power Support.
funkeruski is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 03:18 PM   #15
Ferrd
macrumors member
 
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by chanerz View Post
same problem but mine was around the ear piece. i just switched to power support and now is perfect!
Same for me. I emailed their support twice and never received a reply. I ordered the Power Suport crystal films and I am much happier with their product. No bubbles and the easiest dry install EVER!
Ferrd is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 03:24 PM   #16
GDVI
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2010
If SGP is willing to send me a replacement WITHOUT me having to send my current protectors back then Ill go with that. If not, I'm going to PS.
GDVI is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 03:36 PM   #17
zeeflyboy
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
to be fair, mine went on brilliantly... so yours is definitely not normal and you should get it replaced.

I even lifted the front of mine up again using the tape to remove a speck of dust that had snuck in and it went back down again perfectly.


So far very happy!
zeeflyboy is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2010, 03:38 PM   #18
thesumokid
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
sucks for u dude mine went on perfectly. u got a defect send it back they'll give u a replacement that is if they respond to their dam emails
thesumokid is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 9, 2010, 02:33 PM   #19
SwitchmonkeyB
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
I've got the same issue (a very thin line where it's not adhering to the glass) across the left edge of my phone. I even tried pulling off the first one and replacing it completely with the other front and it has the same problem. Very disappointing.
SwitchmonkeyB is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 9, 2010, 03:44 PM   #20
countzero2k10
macrumors member
 
Join Date: Jun 2010
Yep!

Had some issues with mine too around the edges and also with them with the bumper on. Replaced the SPG with the Powersupport films and have been happy ever since. No lifting and works great with the bumper
__________________
32GB White iPad2 (wifi-only) 32GB iPhone 5 (black) Gen2 AppleTV
countzero2k10 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 9, 2010, 04:01 PM   #21
dunxxx
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
Im having the same issues, in the same exact spots. Since I have a bumper on the side issues dont really bother me because I can't see it. The issue around the home button is what gets me. May have to look into another brand to replace
dunxxx is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2010, 06:40 AM   #22
Dtown213
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by dunxxx View Post
Im having the same issues, in the same exact spots. Since I have a bumper on the side issues don't really bother me because I can't see it. The issue around the home button is what gets me. May have to look into another brand to replace
They did finally respond a week after my initial e-mail, so i sent in pictures. After not hearing from them for another week I called them and explained the issue and the lady looked for my e-mail with the pictures, but couldn't find it. She still sent me out replacements screens and it even came with extra. Maybe I got lucky but calling them helped a ton.
Dtown213 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2010, 07:33 AM   #23
GameraFan
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2008
Exact same problem as the original post. The original back film was fine but it had the flash problem. Got a free replacement back with the flash cutout and it won't lay flat along the edges. Guess it's time for a different company's product...
GameraFan is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 10, 2010, 09:37 AM   #24
Steveo47
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2010
yep, the same. Not quite to the extent of the OP.
Steveo47 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 13, 2010, 02:59 AM   #25
Menzo
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
I got and installed my front screen protector (Ultra Clear Crystal), and the bottom left corner has this issue. I tried squeegeeing it down, tried flattening it down for a few minutes, fingernails, no change.

Oh well. Guess it'll tide me over till I find a better solution.
Menzo is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Accessories

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need help with SGP Steinheil Ultra Crystal Mix Jimmy Guphanti iPhone Accessories 8 Jul 8, 2013 10:04 AM
SPIGEN SGP Linear Metal Crystal Case + 1 MrMacBookPro iPhone Accessories 4 Feb 6, 2013 02:06 PM
SGP: Ultra Crystal Mix gamecube117 iPhone Accessories 3 Oct 12, 2012 12:04 AM
Pics: Spigen SGP Steinheil Ultra Crystal protector on White iPhone 5 Hanwei iPhone Accessories 42 Sep 29, 2012 11:36 AM
SGP Ultra Crystal vs GLAS.t - which screen protector? Jamesesesesess iPhone 8 Sep 22, 2012 09:33 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC