Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 4, 2010, 11:14 AM   #26
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Quote:
Originally Posted by importraverxx View Post
I cannot find tmobile_us.bundle in the Carrier Bundles folder. Is this the reason why my Facetime would not activate? it stuck on "waiting for activation"

or could the US version of tmobile under a different name? I have tmobile_at, tmobile_bg...etc but no _us so i'm not sure how i can modify the plist.

Please help me. Thank you.
I believe those other TMobile_at, _bg, _cz are for different countries so you probably shouldn't put it there heh.

But frankly speaking I am not sure about T-Mobile and this commcenter hack. I'll look into that but don't hold your breath
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 11:16 AM   #27
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
I don't believe facetime will work with t-mobile (or any unsupported carriers for that matter). I think it might be rejecting / confusing the SMS being sent out from Apple's gateway.
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 11:16 AM   #28
AWD iPhone
macrumors member
 
Join Date: Dec 2009
AWESOME ! I wish there was more of this kinda stuff being posted on here !
__________________
( Need VPS or Hosting ? )
BLK 3GS with all the Fixins'
BLK mackbook
AWD iPhone is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:10 PM   #29
Maverick1337
macrumors 65816
 
Maverick1337's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
Did you turn tethering on under settings in the iphone? Do you have a old profile installed under network settings on the phone?
I have Carrier AT&T 7.0 if that's what you mean. I didn't do anything but install and run the DEB file through Terminal on my mac, Reboot, then installed the modified carrier.plist. Is there anything else to do with the Carrier File?
Maverick1337 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:11 PM   #30
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Quote:
Originally Posted by Maverick1337 View Post
I have Carrier AT&T 7.0 if that's what you mean. I didn't do anything but install and run the DEB file through Terminal on my mac, Reboot, then installed the modified carrier.plist. Is there anything else to do with the Carrier File?
Have you reset network settings after installing the carrier.plist?
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:21 PM   #31
Maverick1337
macrumors 65816
 
Maverick1337's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by illutionz View Post
Have you reset network settings after installing the carrier.plist?
Yes I have. I went in and installed and overwrited the carrier.plist with the downloaded one again and reset network settings just to see if it would work and it still doesnt. Does the DEB create the internet tethering option and the carrier.plist to be able to use it? I turned on USB without it being connected, then connected it and still nothing.
Maverick1337 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:31 PM   #32
vanrra
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2010
I cant install de patch...the following is shown after executing the "dpkg -i /var/tmp/ccp401_1.1-3_wortel.deb" command. Please help!!!!

....
/private/var/tmp$ dpkg -i /var/tmp/ccp401_1.1-3_wortel.deb
Selecting previously deselected package cocenosig401.
(Reading database ... 956 files and directories currently installed.)
Unpacking cocenosig401 (from .../tmp/ccp401_1.1-3_wortel.deb) ...
Setting up cocenosig401 (1.1-3) ...
CommCenter Patch by wortel
CommCenter Firmware iPhone2,1_4.0.1_8A306 found
CommCenter already changed
dpkg: error processing cocenosig401 (--install):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
uninstall old patch first
stopping install
Errors were encountered while processing:
cocenosig401
.....
vanrra is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:34 PM   #33
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by Maverick1337 View Post
Yes I have. I went in and installed and overwrited the carrier.plist with the downloaded one again and reset network settings just to see if it would work and it still doesnt. Does the DEB create the internet tethering option and the carrier.plist to be able to use it? I turned on USB without it being connected, then connected it and still nothing.
Goto Settings->General->Network->Internet Tethering and flip the switch to on. It should be off by default.
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:42 PM   #34
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Quote:
Originally Posted by vanrra View Post
I cant install de patch...the following is shown after executing the "dpkg -i /var/tmp/ccp401_1.1-3_wortel.deb" command. Please help!!!!

....
/private/var/tmp$ dpkg -i /var/tmp/ccp401_1.1-3_wortel.deb
Selecting previously deselected package cocenosig401.
(Reading database ... 956 files and directories currently installed.)
Unpacking cocenosig401 (from .../tmp/ccp401_1.1-3_wortel.deb) ...
Setting up cocenosig401 (1.1-3) ...
CommCenter Patch by wortel
CommCenter Firmware iPhone2,1_4.0.1_8A306 found
CommCenter already changed
dpkg: error processing cocenosig401 (--install):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
uninstall old patch first
stopping install
Errors were encountered while processing:
cocenosig401
.....
Hm looks like your commcenter is already patched o.O
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:42 PM   #35
Maverick1337
macrumors 65816
 
Maverick1337's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
Goto Settings->General->Network->Internet Tethering and flip the switch to on. It should be off by default.
Lol, I did that, I even turned it on then connected my phone, I even turned on BT and my Mac's BT and they don't even recognize each other. I've reset network settings a lot and I still don't know whats going on. I'm restoring and trying again. Hopefully the third time is a charm.
Maverick1337 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 12:47 PM   #36
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by Maverick1337 View Post
Lol, I did that, I even turned it on then connected my phone, I even turned on BT and my Mac's BT and they don't even recognize each other. I've reset network settings a lot and I still don't know whats going on. I'm restoring and trying again. Hopefully the third time is a charm.
Also make sure you have the latest version of itunes and Mac OSX. I noticed in the other thread you mentioned the first time you got errors and the second time you got the reboot message.

You should reboot after you get that message as that means the patch was successful. Then after reboot you should install the carrier.plist file. Just to make sure, your on AT&T correct?
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:03 PM   #37
vanrra
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by illutionz View Post
Hm looks like your commcenter is already patched o.O
Seems like it, but its not working. I am going to restore everything and start all over again, how delightful i have already wasted the whole morning.
vanrra is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:06 PM   #38
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by vanrra View Post
Seems like it, but its not working. I am going to restore everything and start all over again, how delightful i have already wasted the whole morning.
Yea you might need to restore. Do you have a 3G or GS?
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2

Last edited by Diode; Aug 4, 2010 at 01:15 PM.
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:17 PM   #39
vanrra
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
Yea you might need to restore. Do you have a 3G or GS?
I have a 3GS...Is it safe to restore and jailbreakme.com again afterwards??
vanrra is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:20 PM   #40
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by vanrra View Post
I have a 3GS...Is it safe to restore and jailbreakme.com again afterwards??
Try one thing before you restore. Did you unlock your phone? Perhaps that is screwing up the patch. If so then there is another thread here on how to get this working without further patching anything.

If not then try replacing your CommCenter with this CommCenter (Already patched 3GS by Wortel)

Run ldid -s CommCenter in the command line, reboot, and start at step 9.


Otherwise restoring will work. Something had modified the original commcenter. You should be fine for now as Apple has not patched the jailbreakme exploit yet.
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:20 PM   #41
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
If anyone has any solutions like that for the i4 on 4.0 hook us up
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:21 PM   #42
Mike2128
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2008
the process worked for me no problem, but the Network Settings menu still shows "Set Up Internet Tethering"
Mike2128 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:23 PM   #43
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Quote:
Originally Posted by Mike2128 View Post
the process worked for me no problem, but the Network Settings menu still shows "Set Up Internet Tethering"
Did you check you uploaded the correct carrier.plist and NOT the one you backed-up? (I did this stupid thing the first time)

Also, did you reset network settings?
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:24 PM   #44
Mike2128
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by illutionz View Post
Did you check you uploaded the correct carrier.plist and NOT the one you backed-up? (I did this stupid thing the first time)

Also, did you reset network settings?
Yes and yes. Trying another network settings reset now.

edit: that did it.

So USB tethering works. iPad through Bluetooth does not work, correct?

Last edited by Mike2128; Aug 4, 2010 at 01:30 PM.
Mike2128 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:27 PM   #45
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by Mike2128 View Post
Yes and yes. Trying another network settings reset now.
If that doesn't work you can manually get the slider to appear by editing

/private/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.MobileInternetSharing.plist

And changing

[HTML]<key>State</key>
<integer>1020</integer>[/HTML]

to

[HTML]<key>State</key>
<integer>1023</integer>[/HTML]

However it will divert to the original form (Setup Internet Tethering) if the carrier.plist is not properly installed.
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:38 PM   #46
vanrra
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
Try one thing before you restore. Did you unlock your phone? Perhaps that is screwing up the patch. If so then there is another thread here on how to get this working without further patching anything.

If not then try replacing your CommCenter with this CommCenter (Already patched 3GS by Wortel)

Run ldid -s CommCenter in the command line, reboot, and start at step 9.


Otherwise restoring will work. Something had modified the original commcenter. You should be fine for now as Apple has not patched the jailbreakme exploit yet.
Thanks for the response, but i have already started the restoring process...

Regarding the Unlock..the answer is Yes, I also had the WhiteSn0w unlock. Anyway, it is not clear to me, Should I do the unlock after, before or not at all?

PD: My Carrier is COMCEL, I am in Colombia. Is there any difference in the codes from carrier.plist file ?
vanrra is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 01:41 PM   #47
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by vanrra View Post
Thanks for the response, but i have already started the restoring process...

Regarding the Unlock..the answer is Yes, I also had the WhiteSn0w unlock. Anyway, it is not clear to me, Should I do the unlock after, before or not at all?

PD: My Carrier is COMCEL, I am in Colombia. Is there any difference in the codes from carrier.plist file ?
I'm not sure if this will work with the unlock or not. You could try - I'd do this hack first and ensure you keep a virgin copy of your commcenter and all other files you edit.

Then do the official dev team unlock and see what happens. If it fails you know they won't work together and just replacing the commcenter with your backed copy will save you from a restore.

If your ok with editing a bunch of files then look at this thread with getting tethering working after unlocking your phone and just ignore this thread
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 02:02 PM   #48
vanrra
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
I'm not sure if this will work with the unlock or not. You could try - I'd do this hack first and ensure you keep a virgin copy of your commcenter and all other files you edit.

Then do the official dev team unlock and see what happens. If it fails you know they won't work together and just replacing the commcenter with your backed copy will save you from a restore.

If your ok with editing a bunch of files then look at this thread with getting tethering working after unlocking your phone and just ignore this thread
OK. I have finished the restore and I am about to start the whole process again..any suggestions so I don't mess up again?
vanrra is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 02:08 PM   #49
Diode
Thread Starter
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by vanrra View Post
OK. I have finished the restore and I am about to start the whole process again..any suggestions so I don't mess up again?
Keep a copy of everything you change (before you change it) so you don't need to restore if something goes wrong.
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2010, 02:21 PM   #50
vanrra
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
Keep a copy of everything you change (before you change it) so you don't need to restore if something goes wrong.
Nice, thank you very much!
vanrra is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: free tethering? CBillups1 Jailbreaks and iOS Hacks 14 Jan 1, 2014 02:21 PM
iPhone: best free to tethering app? Dmaynard83 Jailbreaks and iOS Hacks 9 Feb 20, 2013 08:58 PM
iPhone: Iphone 5 IOS 6.1 Commcenter Patch la79 Jailbreaks and iOS Hacks 9 Feb 11, 2013 06:40 PM
iPhone: CommCenter Patch for iPhone 5 skippymac Jailbreaks and iOS Hacks 0 Feb 5, 2013 03:22 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC