Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 6, 2010, 09:09 AM   #101
gazzer82
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
Hmm, interestingly my com.apple.MobileInternetSharing.plist keeps reverting back to.


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>State</key>
<integer>1021</integer>
<key>Version</key>
<integer>2</integer>
</dict>
</plist>
__________________
Intel Gen 1 and Gen 2 Mac Mini, 2.8Ghz Dual Quad and 2.6Ghz Dual Quad Mac Pro, 17" Unibody Macbook Pro, 16GB 3G iPad, 16GB iPhone 3GS, 16GB iPhone 4
gazzer82 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 6, 2010, 09:19 AM   #102
gazzer82
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
Ha it works!!

If anyone is on O2 UK, if you change the APN section of the plist file to:

<array>
<dict>
<key>apn</key>
<string>idata.o2.co.uk</string>
<key>password</key>
<string>password</string>
<key>signature</key>
<data>
GeaLtsvOnXvW3kkgR1u9ZReIxNPSIi0U8VykiqShszVUkAdkGAhB
7V/fIvaaa5qAf1hpvSfsDRuzaVRUOkRMa0LiUqXh/1Cmor2LPFax
RGO3UFinhsbprKNDMR45MJoT3wpFIRp2UPcRZz0fdq1+/WNAn1io
7ge1hjHQMAukpOM=
</data>
<key>type-mask</key>
<integer>55</integer>
<key>username</key>
<string>vertigo</string>
</dict>
</array>

and then edit the com.apple.MobileInternetSharing.plist to.


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>State</key>
<integer>1021</integer>
<key>Version</key>
<integer>2</integer>
</dict>
</plist>

Then reset network settings on the phone and allow it to reboot.

Bam, you can now enable tethering, and as it going out over the same APN as the phone data i would imagine it's quite hard to spot unless your ridiculous with it.

MMS, Facetime, VVM all tested and working!

Cheers

Gareth
__________________
Intel Gen 1 and Gen 2 Mac Mini, 2.8Ghz Dual Quad and 2.6Ghz Dual Quad Mac Pro, 17" Unibody Macbook Pro, 16GB 3G iPad, 16GB iPhone 3GS, 16GB iPhone 4
gazzer82 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 6, 2010, 02:54 PM   #103
OCJeff
macrumors member
 
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
Now we need to either edit your carrier.plist or replace it with the one below (for AT&T only).
here's the link to the carrier.plist file: http://www.multiupload.com/2OXWAIQ594 (AGAIN AT&T only)
The file provided had the "type-mask" integer value set to "4" which did not allow VVM, MMS or data. I had to modify this (on AT&T) to "55" to get all of these to work (as per the URL provided in the OP).

Is that right? After making that change VVM and MMS started working. Data also resumed (email download).

-Jeff
OCJeff is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 6, 2010, 03:16 PM   #104
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by jbell73 View Post
The file provided had the "type-mask" integer value set to "4" which did not allow VVM, MMS or data. I had to modify this (on AT&T) to "55" to get all of these to work (as per the URL provided in the OP).

Is that right? After making that change VVM and MMS started working. Data also resumed (email download).

-Jeff
Mine works fine just replacing the carrier.plist... No editing at all

If you see, the way they group them on the APNS section
APN phone - 49 = Tethering and Data
APN acds.voicemail = 2 = VVM only
APN wap.cingular = 4 = MMS only

Of course 55 activates everything but I'm just curious why it's not working on your phone the first time heh...
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 6, 2010, 03:20 PM   #105
jason221
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2009
Thanks, this works on my iMac. But, unfortunately, it doesn't work on my iBook G4, which makes it useless. Stupid iBook G4.
__________________
Early 2011 15" MacBook Pro 32GB White iPad 3 16GB Black/Slate iPhone 5
jason221 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 09:44 AM   #106
Zell84
macrumors member
 
Join Date: Aug 2009
Just wanted to say thanks for this write up. I'm not experienced at all when it comes to SSH and such but this made it all basically simple. And I'm happy i didn't pay to upgrade MyWi. Excited to remove MyWi and Rock from my phone for good.
BTW, I'm running 4.0.1 on a 3GS, and I had to do the editing option, but even that went smooth. Thanks again.
Zell84 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 09:55 AM   #107
LSUtigers03
macrumors 68000
 
LSUtigers03's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Ok this worked the first time I plugged my phone up but now when I plug it up to my computer with internet tethering on nothing happens. My computer doesn't think the phone is connected.
LSUtigers03 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 10:03 AM   #108
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by LSUtigers03 View Post
Ok this worked the first time I plugged my phone up but now when I plug it up to my computer with internet tethering on nothing happens. My computer doesn't think the phone is connected.
Once you enable tethering and plug the USB to your phone, try to go to System Preference and go to Network icon.

Then, see whether there is any iPhone on the left side along with Ethernet/Firewire/Airport. If not, press the + button and see whether you can make a new connection with "iPhone USB". Once you do that don't forget to Press Apply....
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 10:37 AM   #109
LSUtigers03
macrumors 68000
 
LSUtigers03's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by illutionz View Post
Once you enable tethering and plug the USB to your phone, try to go to System Preference and go to Network icon.

Then, see whether there is any iPhone on the left side along with Ethernet/Firewire/Airport. If not, press the + button and see whether you can make a new connection with "iPhone USB". Once you do that don't forget to Press Apply....
For some reason it's working again. I reset network settings and set up Bluetooth tethering. Then plugged up the phone again and USB was working again.
LSUtigers03 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 10:53 AM   #110
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by LSUtigers03 View Post
For some reason it's working again. I reset network settings and set up Bluetooth tethering. Then plugged up the phone again and USB was working again.
Good to hear!
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 12:59 PM   #111
hlysmksbtmn
macrumors member
 
Join Date: Aug 2008
I tried using the replacement carrier.plist, restarting and it didn't work. However when I used my original carrier.plist, this worked fine. I do see a broadband entry under APNs though.

1. Am i going to be charged by ATT if I keep this broadband entry?
2. Is it necessary to replace the carrier.plist? or are other people using the original one?
hlysmksbtmn is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 02:07 PM   #112
Zratm
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by Zratm View Post
First off I want to extend my sincere gratitude for this instructional. I did this a while ago on my 3gs, so its been a while. Everything worked great I dont have the USB tethering working yet, but Bluetooth is just fine. I will do some digging to find out whats up on my mac. I have a 3g that reacts the same way, ie have to use Bluetooth. As soon as I (hopefully) find the problem I will report back. One note, I did have the change the wap.cingular number to 52 for the tethering button to show up, this may or may not help anyone but I thought I would throw that out. Now I can give up MyWi since I only have 5 days of the trial left!

Z
Just a follow up to my previous post: I finally got USB Tethering to work, for those of you with a MAC, open Network Preferences, Then make a new connection (Assist Me, Assistant), Name your Location, select: I connect to my Local Area Network. This should get Iphone USB to show up in your Network Prefences and come on. Hope this helps.
Zratm is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 03:15 PM   #113
rohan076
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Weird Problem

I've got tethering working and all. But there is one problem.

Tethering works fine, if I reboot my iPhone and switch on internet tethering and connect my iPhone to my laptop, I donot see the blue "internet tethering" bar below the status bar and I donot get connected! but as soon as I open ifunbox.exe, a iphone browser utility, I see the blue bar and I can use my iPhone's internet (3G) connections.

Anyone know why this is happening???
rohan076 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 03:50 PM   #114
terraphantm
macrumors 68020
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
Today my MMS broke... I disabled tethering and MMS works again. Weird thing is though, MMS worked fine yesterday. I've tried pretty much every type-mask possible, but I can't get MMS and tethering to work simultaneously.

edit: turns out ultrasn0w was the issue. Uninstalled that, and everything works properly.

Last edited by terraphantm; Aug 7, 2010 at 04:13 PM.
terraphantm is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 05:55 PM   #115
scottuf
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2009
Location: Jupiter, FL
Quote:
Originally Posted by terraphantm View Post
Today my MMS broke... I disabled tethering and MMS works again. Weird thing is though, MMS worked fine yesterday. I've tried pretty much every type-mask possible, but I can't get MMS and tethering to work simultaneously.

edit: turns out ultrasn0w was the issue. Uninstalled that, and everything works properly.
after pulling my hair out trying this and that, modifying my ipccs, reinstalling the orig comm center and repatching, nothing was working. finally checked this thread again and saw this post. uninstalled ultrasn0w (which i don't need anyways) and all is good again. THANKS for figuring this out
scottuf is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 07:26 PM   #116
terraphantm
macrumors 68020
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by scottuf View Post
after pulling my hair out trying this and that, modifying my ipccs, reinstalling the orig comm center and repatching, nothing was working. finally checked this thread again and saw this post. uninstalled ultrasn0w (which i don't need anyways) and all is good again. THANKS for figuring this out
Glad I could help! yea I don't really need ultrasn0w either for the most part. Thing is, I do travel internationally every now and then, and it'd be nice to be able to use my iPhone without paying at&t through the nose for international rates.
terraphantm is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 07:42 PM   #117
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by terraphantm View Post
Glad I could help! yea I don't really need ultrasn0w either for the most part. Thing is, I do travel internationally every now and then, and it'd be nice to be able to use my iPhone without paying at&t through the nose for international rates.
ultrasn0w does modify your commcenter hence this patch won't work as this method requires commcenter + carrier.plist being on the same page.

Now, if you find the other thread about enabling tethering WITHOUT patching commcenter (aka only editing a bunch of .plist files), it should work even with ultrasn0w
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 08:01 PM   #118
terraphantm
macrumors 68020
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by illutionz View Post
ultrasn0w does modify your commcenter hence this patch won't work as this method requires commcenter + carrier.plist being on the same page.

Now, if you find the other thread about enabling tethering WITHOUT patching commcenter (aka only editing a bunch of .plist files), it should work even with ultrasn0w
from what I've read, it doesn't patch it on the iPhone 4 though
terraphantm is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 08:29 PM   #119
illutionz
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by terraphantm View Post
from what I've read, it doesn't patch it on the iPhone 4 though
Well I'm not sure then. I always thought unlocking baseband requires patching commcenter but I'm not the dev so I don't want to be a jackass and insist

Have you tried using that other method I listed above with an unlocked iPhone 4? Does it work? I'm curious myself
__________________
2009 iMac 27" + 24" monitor, i7 QC 2.8Ghz, 8GB RAM, 1TB iPhone 5 White 32GB iPad Mini WiFi+4G 16GB 2011 MacBook Air 13"
illutionz is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 08:30 PM   #120
JakkOne
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Diode View Post
7. SSH into your iPhone and run the patch by typing:
dpkg -i /var/tmp/ccp401_1.1-3_wortel.deb

I don't get this step. Where do I have to type this?
JakkOne is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 08:32 PM   #121
terraphantm
macrumors 68020
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by JakkOne View Post
I don't get this step. Where do I have to type this?
Either in the ssh prompt or in mobile terminal itself (make sure you're logged in as root)


Quote:
Originally Posted by illutionz View Post
Well I'm not sure then. I always thought unlocking baseband requires patching commcenter but I'm not the dev so I don't want to be a jackass and insist

Have you tried using that other method I listed above with an unlocked iPhone 4? Does it work? I'm curious myself
I haven't tried, don't really want to mess with something that's not broken lol.
terraphantm is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2010, 08:37 PM   #122
Zratm
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
I have an iphone 4 with the new ultrasn0w installed and I am on AT&T. If you follow the instructions to a tee it all works (USB and Bluetooth). I did set my apns settings to 55.
Zratm is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 8, 2010, 05:30 AM   #123
FLAVAH
macrumors member
 
Join Date: Aug 2008
worked perfectly! im tethering my reply right now! don't know if it was posted already, but if you want to access the command line from your mac, just open up terminal and type "ssh root@_______" where you fill in the blank with your IP address (no quotes)! awesome! now my phone is back to where i want it to be!
FLAVAH is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 8, 2010, 11:28 AM   #124
rohan076
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by rohan076 View Post
I've got tethering working and all. But there is one problem.

Tethering works fine, if I reboot my iPhone and switch on internet tethering and connect my iPhone to my laptop, I donot see the blue "internet tethering" bar below the status bar and I donot get connected! but as soon as I open ifunbox.exe, a iphone browser utility, I see the blue bar and I can use my iPhone's internet (3G) connections.

Anyone know why this is happening???
any help guys?? I restored my iPhone 4 ios 4.01 and tried again, same issue. i switch on tethering on the iphone and nothing happens, as soon as i open ifunbox on my laptop, i see the blue bar on the iphone. I'm running windown 7 64bit btw.
rohan076 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 8, 2010, 12:39 PM   #125
ynnoj
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Is this confirmed as working on O2? Desperate for iPad tethering, but apprehensive to jailbreak and try this method.

Also, the site with the source file appears to be down.
ynnoj is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: free tethering? CBillups1 Jailbreaks and iOS Hacks 14 Jan 1, 2014 02:21 PM
iPhone: best free to tethering app? Dmaynard83 Jailbreaks and iOS Hacks 9 Feb 20, 2013 08:58 PM
iPhone: Iphone 5 IOS 6.1 Commcenter Patch la79 Jailbreaks and iOS Hacks 9 Feb 11, 2013 06:40 PM
iPhone: CommCenter Patch for iPhone 5 skippymac Jailbreaks and iOS Hacks 0 Feb 5, 2013 03:22 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:47 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC