10.2 error on startup -2.05a#

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Clark C, Aug 27, 2003.

  1. Clark C macrumors member

    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Minneapolis
    #1
    Sorry I have another question. I have been working all night on this thing. -On start up when the grey apple logo is in the center, a black box appears in the upper left that says -2.05a#

    It is a early grey slot loading iMac that I just installed OS 10.2 on. Earlier today I wiped out the disk. I reinstalled 10.1.5 from the startup disk, then downloaded the firmware update 4.1.9 . Then I installed the OS 9 disk so I could boot up in 9 and install the firmware update. After doing that and holding down the programers key and all that jazz, I booted from 10.1.5 again. That worked fine. Then I restarted with the 10.2 CD from start up and installed 10.2. Now the error appears at the top. Whats going on? Is there anything I can do?

    Thanks a lot, this is nerve racking.
     
  2. MrMacMan macrumors 604

    MrMacMan

    Joined:
    Jul 4, 2001
    Location:
    1 Block away from NYC.
    #2
    Does it look like the terminal?

    Can you run 'top' ?

    I think I had a similar problem.
     
  3. Clark C thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Minneapolis
    #3
    I think it is the terminal. If I type in "top" is says "error running terminal: v100.

    Please, someone help here, I leave for collge tomorrow morning and I need to get this thing working so my sisters have a computer to use.
     
  4. morlium macrumors regular

    Joined:
    Dec 18, 2002
    #4
    try holding down Apple-S at atart-up and type "fsck -y" at the prompt.

    also, you can boot from the CD and repair permissions.
     

Share This Page