10.3 install failures on Powermac G4

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Yoursh, Aug 21, 2006.

  1. Yoursh macrumors 6502

    Joined:
    May 28, 2006
    Location:
    MN
    #1
    I'm upgrading the G4 in my sig. and I've run into some issues installing 10.3 on it. I had no problems reinstalling the 10.2 and 10.3 upgrade disc's I got with it when I wiped the original 30 gig drive. I just bought 2x 120 gig Seagate drives to replace the original. After some screwing around I was able to get the 10.2 disc's to install and all updates. But when I run the 10.3 upgrade disc's the install fails while installing the first cd(1 of 3) and completely hoses the 10.2 install which forces me to reinstall 10.2 before trying the 10.3 disc's again. It happens with both Seagate's so i'm guessing it isn't the HD's. I'm currently using carbon copy cloner to make a duplicate copy of 10.2 on both drives so I shouldn't have to go thru the entire install again. I'm just trying to figure out were the problem is coming from. Could it be my ram upgrade (128mb-1.128gb) or possibly the install cd itself? Any advice would be appreciated.
     
  2. telecomm macrumors 65816

    telecomm

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Location:
    Rome
    #2
    When did you upgrade the RAM?

    Could be either, I've heard of bad install disks causing problems, and I've experienced bad RAM preventing an OS installation. If you suspect it's the RAM, why don't you pull it before installing?
     
  3. Yoursh thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 28, 2006
    Location:
    MN
    #3
    Just tried the ram about an hour ago. Same things happening. The upgrade fails out at different points. Sometimes at the begining when first writeing to the disk or later around when the asian language support is loading. Doesn't always error out at the same spot. I'm starting to think that it may be the install disk.
     
  4. Yoursh thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 28, 2006
    Location:
    MN
    #4
    Yeah it was the install disc. Borrowed a friends copy of 10.4 retail version and it loaded fine. The other disc must be to scratched up or something.
     

Share This Page