10.4.9 update + video problems: is repair permissions necessary?

Discussion in 'MacBook Pro' started by sunsnewmac, Mar 25, 2007.

  1. sunsnewmac macrumors 6502

    sunsnewmac

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #1
    I upgraded to 10.4.9 and immediately had video playback repercussions. When I open video files (.avi for example) in VLC or any other player they play back choppy. Those same files were fine before the OS update.
    Is repair permissions the best solution?
    Anyone else having this problem?
     
  2. dartzorichalcos macrumors 65816

    dartzorichalcos

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Location:
    Atlantis
    #2
    It wouldn't hurt to try to repair permissions.:) Also download and use Onyx. Use Onyx before and after each update. Some users report that it fixes problems and speeds up Mac OS X.
     
  3. sunsnewmac thread starter macrumors 6502

    sunsnewmac

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #3
    thank you
    ...but *gulp* as I have never done repair permissions before:(
     
  4. dartzorichalcos macrumors 65816

    dartzorichalcos

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Location:
    Atlantis
  5. sunsnewmac thread starter macrumors 6502

    sunsnewmac

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #5
    Repaired permissions, used Onyx, and the problem remains.
    Any other suggestions?
     
  6. sunsnewmac thread starter macrumors 6502

    sunsnewmac

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #6
    Revert back to 10.4.8?

    How about reverting back to 10.4.8?
     
  7. SC68Cal macrumors 68000

    Joined:
    Feb 23, 2006
    #7
    DON'T USE ONYX
     
  8. sunsnewmac thread starter macrumors 6502

    sunsnewmac

    Joined:
    Mar 3, 2007
    #8
    how to revert back 10.4.8?

    Well given that repairing permissions did not work is reverting back to 10.4.8 necesary or possible without causing mahem?
     
  9. neonblue2 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Location:
    Port Pirie, South Australia
    #9
    Something wrong with Onyx?

    Anyway, have you verified your disk? Or checked your CPU use while playing a video? And did you run everything in Onyx?
     
  10. n-abounds macrumors 6502a

    n-abounds

    Joined:
    Mar 6, 2006
    #10
    did you reboot? Try it again even if you already have.
     
  11. sunsnewmac thread starter macrumors 6502

    sunsnewmac

    Joined:
    Mar 3, 2007

Share This Page