10.6.3 trackpad & Keyboard Hanging

Discussion in 'OS X' started by surferfromuk, Mar 30, 2010.

  1. macrumors 65816

    Joined:
    Feb 1, 2007
    #1
    Since installing 10.6.3 my trackpad (i.e mouse pointer) and keyboard are hanging up for 10 seconds at a time every couple of minutes.

    It's seriously annoying - this happening to anyone else?
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 8, 2008
    #2
    not on my macbook 2007 model nope
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    #3
    Same has been happening to me. 2009 13in MBP I have run Onyx, and repaired permissions. Still the same. Very intermittent, and very annoying.
     
  4. thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Feb 1, 2007
    #4
    If it helps I just binned all the PACE support stuff and I haven't had it since.

    Strike that - it's still happening.
     
  5. macrumors regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    #5
    Not really sure what that means, but I am willing to try it out. I reset my PRAM and I think that may have helped.
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 30, 2010
    #6
    Same thing happening to me too. MBP late 2008. Unresponsive keyboard and trackpad for 10-15 secs or so. Have never had this problem before 10.6.3. I have tried resetting PRAM and that didn't help. I just reset my SMC, so we'll see if that holds.

    I was working most of the day just fine with an external keyboard and mouse. Then as soon as I started using it at home, consistent lockups. Amazingly, it hasn't done it all since I started typing this, so maybe it was the SMC.

    Nope, just happened as I typed that last line. If anyone has any other suggestions, please reply.
     
  7. macrumors 68030

    benthewraith

    Joined:
    May 27, 2006
    Location:
    Miami, FL
    #7
    I have this problem. It mostly only happens when the computer is left to sit idle for awhile. Then the bug resolves itself. Still quite annoying. This happened only once under 10.6.2. Needless to say, I have an appointment with the Genius Bar tomorrow for two unrelated issues, and will bring the issue up with them tomorrow.
     
  8. macrumors 6502a

    cleric

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Location:
    Minneapolis, MN
    #8
    Having this issue on my early 09' mini started immedately after upgrading to 10.6.3
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 30, 2010
    #9
    Same thing here on a MBP June 2008.
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 27, 2008
    #10
    same problem - very, very irritating :(
     
  11. macrumors 65816

    Signal-11

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    2nd Star to the Right
    #11
    Been happening since I updated to 10.6.3 on an early 2008 MBP. Just the trackpad. Keyboard responds fine. Seems completely random and i can't find the trigger. Driving me nuts.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2010
    #12

    I´m having exactly the same problems with my late 2008 MB Pro.
    The Trackpad seems to "freeze" for 5-10 seconds.! It happens randomly, sometimes 1 times per hour, somethimes 2 times per minute :mad: .

    It happend the first time only minutes after the update to 10.6.3 :mad:

    ... the mouse isn`t affected so far ...

    apple needs to patch that ASAP


    I found another thread about this problem:

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2382651&start=0&tstart=0
     
  13. macrumors 65816

    Signal-11

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    2nd Star to the Right
    #13
    I've been keeping up with that thread - nothing on it seems to be helping, either.

    The randomness is driving me crazy. I'm not even close to being able to isolate this - nothing seems out of the ordinary, no console messages, no spikes in activity, nothing. Just random malfunctions.

    Anyone else using Steermouse?
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2010
    #14
    nope, I don`t.

    I´m getting insane. :mad:
     
  15. macrumors 65816

    Signal-11

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    2nd Star to the Right
    #15
    Can you give a description of how you did this, please?

    Trying to resolve this trackpad issue has been taking up all of my time.
     
  16. macrumors regular

    Joined:
    Dec 1, 2008
    #16
    try onyx .. and do all the maintenance work .. should help
     
  17. macrumors 65816

    Signal-11

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    2nd Star to the Right
    #17
    Way ahead of you. Didn't help.
     
  18. macrumors regular

    Joined:
    Dec 15, 2008
    #18
    I too have this issue on my late 2008 MBP I have my dock to automatically hide. And it doest pop up anymore. Things were working fine earlier. Now i can't seem to do anything. I'm really pissed off. I think I'm gonna have to reinstall 10.6 :-(
     
  19. macrumors 65816

    Signal-11

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    2nd Star to the Right
    #19
    This shouldn't matter but....

    How many of you on the early 2008 MBPs were using the multitouch kext hack on 10.5?

    Console errors (as brought up on the Apple support forums):

    Code:
    30/03/10 16:12:48	kernel AppleUSBMultitouchDriver::validateChecksum 
    - 18-byte packet checksum is incorrect 
    (expected 0x3af, checksum bytes were 0xb5e)
    How many of you applied the applied the combo update?

    Driving me nuts....
     
  20. macrumors regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    #20
    Well its not really a fix as much as a work around, but I am using JItouch, and has cured my issues. Lets see if Apple gets something working soon.

    JITouch link here
     
  21. macrumors 6502a

    Joined:
    May 28, 2008
    #21
    Same here.. wtf it's gettting really annoying.
    I'm early 2008 MBP.
    i didnt use the hack.
     
  22. macrumors regular

    Joined:
    Dec 15, 2008
    #22
    Has anyone tried an erase and install of snow leoprad. My MBP is pretty much unusable at the mo :-(
     
  23. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2010
    #23
    some people in the other thread did that and it fixed the problem.

    Has somebody informed apple about this??? They need to fix this mess! I need to work with that machine.

    I`m going to email apple now.
     
  24. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 31, 2010
    #24
    i have this problem also
    when h press reject it show me message shutdown and sleep and restart

    i think i have to format or downgrade sno
     
  25. macrumors regular

    Joined:
    Dec 15, 2008
    #25
    Can you please post your email and any responses you get from apple?
     

Share This Page