Resolved 10.7.3 no WiFi after waking from sleep (iMac)

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by smithrh, Feb 4, 2012.

  1. smithrh, Feb 4, 2012
    Last edited: Feb 25, 2012

    macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #1
    Just an FYI, this was buried in a couple of other threads, I'm posting here to bubble it up to the top.

    Some machines don't reconnect to WiFi after waking from sleep if woken up via a keyboard. If you use the power button to wake from sleep, then the WiFi does reconnect.

    Pretty much all the details I have at the moment, my MacBook doesn't have the problem but my iMac does.

    EDIT: I'm marking this as resolved as the software update fixes the issue I was having. I'm aware that other people are still having some issues with WiFi, but this particular issue is now resolved.
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    May 4, 2011
    Location:
    London, UK
    #2
    Had the same problem as many others did before the update to 10.7.3 and now just the same if not worse...takes about 7-8 refreshes of my browser to reconnect. If I disable computer and display sleep then no issues.
     
  3. thread starter macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #3
    I didn't have the problem on any mac prior to 10.7.3....
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 17, 2011
    #4
    Everything was ok, 'till today's update. Now I have the same issue as you.

    PS. I have iMac mid-2011
     
  5. macrumors member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Location:
    Ontario, Canada
    #5
    Having the same issue, anyone have a solution yet??
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2007
    #6
    I originally had this issue when upgrading to 10.7.0, but it was fixed with updates since. Now with 10.7.3, it's back. Very frustrating. I also have a mid-2011 iMac.
     
  7. thread starter macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #7
    Hmmmm.... my iMac with the issue is also a mid-2011 iMac...
     
  8. macrumors 65816

    agentphish

    Joined:
    Sep 7, 2004
    #8
    Strange too for me. I had it on 10.7.2, but not 10.7.

    It's only happened to me once since I installed the latest airport firmware the day it came out and the 10.7.3 combo update the day it came out.

    But the bottom line is it has happened, but for me, overall, it is better.

    i7 mid-2011 Air.
     
  9. thread starter macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #9
    For me this is a 100% occurrence rate - happens every time since installing 10.7.3 on my iMac. Totally repeatable.
     
  10. macrumors regular

    Joined:
    Jul 13, 2007
    #10
    my wireless sucks since the update. no issues with my 2007 mbp prior to 7.3. now since the update, wireless gets flakey, won't make a connection. surf the web and it just dies

    really pissed off
     
  11. macrumors 65816

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Location:
    Holland
    #11
    Try installing the combo update found on apple's website. There have been numerous other problems with the delta update and i believe it has even been pulled by apple
     
  12. macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #12
    ^^

    I have posted this in the 10.7.3 MR thread, but I initially used the SU version on all three macs....A couple of day's down the track and they all had wifi and other issues.

    I have installed the combo, and all is now well.
     
  13. thread starter macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #13
    I didn't update via SU...

    The same image was used to update 2 macs, one of which has the issue, one of which doesn't.

    Yes, I've seen the accounts of issues (CUI, etc) with the SU version route, but I'm resistant to downloading another 1GB of release to only potentially fix this issue...
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Location:
    Moray, UK
    #14
    Had my Mac 8 days, was working fine, did the upgrade on the 3rd and had problems since including the Wifi sleep problem - not happy - considering taking it back and getting a refund.
     
  15. tug, Feb 6, 2012
    Last edited: Feb 6, 2012

    tug
    macrumors 6502

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Location:
    loughborough. u.k.
    #15
    same here, it really sucks, ya spend all this dosh and get this problem :mad:

    its still there even if i use the power button to wake it.

    thanks for the thought though smithrh.
     
  16. macrumors 68030

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #16
    Is your iMac the 21" or 27". I have a 2011 27" iMac and have not experienced any sort of loss of WiFi after waking from sleep after the 10.7.3 update. I use a Airport Extreme base station. Have you contacted Apple about this?
     
  17. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2007
    #17
    I have a 27" mid-2011 iMac with a Time Capsule (3rd Gen), and only after installing 10.7.3 (Combo Update, not Delta) did I have this problem--I think it's definitely a bug with 10.7.3 (everything was working fine with 10.7.2 and the newest Time Capsule/Airport Utility firmware update).
     
  18. thread starter macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #18
    27" iMac here, with an AEBS.

    Yes, I've contacted Apple.
     
  19. macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #19
    All I can say is that:

    A) I understand why you are angry...and

    B) Running the combo fixed all my issues, and I had to do it on 3 Macs that were beach balling, dropping wifi etc.

    All issues were resolved. The combo has not been pulled by Apple, the SU has.
     
  20. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 17, 2011
    #20
    I've just installed the combo, but it didn't help :(
     
  21. macrumors 65816

    marzer

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Location:
    Colorado
    #21
    I had no WiFi issues, waking or otherwise, prior to the .3 update. Now WiFi doesn't reconnect after waking since I updated to .3. How ironic that "Resolve a Wi-Fi connection issue when waking from sleep" was a highlight of the 10.7.3 update.
     
  22. macrumors member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    #22
    I began to experience this issue after updating to 10.7.3 as well. Late 2011 13" Pro. I turned Wifi off, then on, and have not had the issue since.
     
  23. macrumors 68030

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #23
    I would suggest resetting PRAM and if that does not resolve it go into keychain assitant and delete the network entry and then reconnect to the network. I have seen this issue resolved by creating a new network location on the Mac.
     
  24. macrumors G4

    daneoni

    Joined:
    Mar 24, 2006
    #24
    I also have this issue now. Didn't think i did initially but its crept up and its random.
     
  25. macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 21, 2011

Share This Page