12" PowerBook headphone jack plays only one channel

Discussion in 'PowerPC Macs' started by TIGERmac, Jan 19, 2007.

  1. macrumors member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    #1
    For whatever reason, when I plug in my earbuds into the audio out jack of my PowerBook, I only get sound out of one earbud. The earbuds work perfectly with my iPod. For what it's worth, my iMac G5 experienced similar issues, but the problem went away after a software update. My 12" PowerBook G4 is a Rev. D and has all software updates installed.

    I'm pretty sure the issue (on both computers) began after installing iTunes 7.0 which leads me to believe it's a software issue. Any ideas?

    Thanks for your feedback.
     
  2. Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Plug them in again and check System Preferences to make sure the sound isn't pushed all the way over to the left. There's a bug in OSX that can do this every now and then. :)
     
  3. thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    #3
    Thank you very much! That was exactly the problem. :)
     
  4. macrumors 68000

    MattyMac

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Location:
    NJ/NYC
    #4
    I was just about to say this...I had the same problem with my 12in. Powerbook and that was the solution:)
     
  5. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 30, 2006
    #5
    Glad you posted this problem TIGERmac. I had this problem, but just assumed it was a lose connection or something. Now I know it wasn't... :)
     
  6. Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #6
    Yeah, it's just a bug and hopefully it'll get fixed in a future system update. :)
     

Share This Page