17" PB G4 -- is this is a logic board issue?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by macjay, May 25, 2006.

  1. macjay macrumors 6502

    Joined:
    Oct 3, 2003
    #1
    Hi,

    I just received a used 17" 1Ghz Powerbook G4 that I bought on eBay. Upon booting up, after the grey screen with the Apple logo, the machine starts flashing different crazy things on the screen for a second or two before the blue desktop comes up. The machine seems to function normally after that. Does this have something to do with a faulty logic board? It has happened on both my boot-up tests so far.

    TIA.
     
  2. princealfie macrumors 68030

    princealfie

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Location:
    Salt Lake City UT
    #2
    Actually it's an issue with a loose cable between the display and the logic board. The logic board works and you can tell if the chime rings on the computer.
     
  3. Gokhan macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 7, 2003
    Location:
    London
    #4
    k

    guys my ımac g4 flashes a grey screen before bootıng fıne ıt has always done thıs even wıth a new logıc board could thıs be fault

    thanks

    sorry to thread jack

    but long as ur pb works should be kl
     
  4. macjay thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 3, 2003
    #5
    Thanks for your input guys. I tried resetting the PRAM and that didn't seem to help, so it must be the loose cable. Is this an issue you've seen many times before princealfie?

    Thanks.
     
  5. princealfie macrumors 68030

    princealfie

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Location:
    Salt Lake City UT
    #6
    Yep, it was a loose cable. I had the guys at macdocs square that away for me. It works better than ever.
     

Share This Page