17" Powerbook with Canon Lide 80 (Problems)

Discussion in 'Macintosh Computers' started by Fabrix2003, Jun 1, 2004.

  1. Fabrix2003 macrumors regular

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Location:
    Cheshire UK
    #1
    Im having problems getting my canon Lide 80 working with my Powerbook at the mo it just aint picking it up and the driver disk software just installed into Photoshop 7 and CS which are on My OSX (Which is 10.3) and thats about it really, image capture never picked it up either and theres no power on switch, do i need to use a powered usb hub to get it to work on my powerbook? i know theres a wireless USB hub you can buy to plug into a wireless router but wonder if it may work another way?

    any help would be gratlful.
    Thanks. :)
     
  2. live4ever macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Location:
    Thunder Bay, ON
    #2
    Download the latest Scangear CS driver from:
    http://www.usa.canon.com/html/conCp...74&section=10274&pname=CanoScan LiDE 80#macdr

    called ScanGear CS v7.2.5.0X Scanner Driver for Macintosh OS X v10.1.3 or later in "Native Mode" - 12mb

    don't bother with the Toolbox

    Run the installer and manually select the Photoshop Application Support Plugins folder.

    Should be good to go after restarting.

    Select File>Import>Scangear CS when running Photoshop.
     
  3. Fabrix2003 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Location:
    Cheshire UK
    #3
    ahh ok so i install that but shouldnt the lide 80 light up physically without the drivers when plugged into my powerbook? :confused:
     
  4. live4ever macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Location:
    Thunder Bay, ON
    #4
    Mine doesn't light up until I choose Import and the ScanGear window pops up.
     

Share This Page