23" monitor and my G5...

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by sotofish, Dec 16, 2006.

  1. sotofish macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2003
    Location:
    Riverside, Ca
    #1
    Hi guys, I posted this in the Apple forums but this board is always way more helpful.
    I just bought a new 23" Cinema Display. Plugged it in per the instructions, the computer turned on but the monitor stays black. The power light is on, but no picture.

    I read there may be some power brick problems but could it be my video card is not good enough? On the Apple store page it says the 23":
    "Requires Power Mac G4 or G5 with NVIDIA graphics or ATI Radeon 7500 graphics or better"

    I have a 64MB ATI card that came standard with my comp when I bought it, is this good enough? here are the specs from the system profiler:

    ATY,RV350:

    Type: display
    Bus: AGP
    Slot: SLOT-1
    VRAM (Total): 64 MB
    Vendor: ATI (0x1002)
    Device ID: 0x4150
    Revision ID: 0x0000
    ROM Revision: 113-A13601-126


    Thanks for any help!
     
  2. R.Youden macrumors 68020

    R.Youden

    Joined:
    Apr 1, 2005
    #2
    Should be fine I think. The monitor is obviously getting power but not sure why no signal. The obvious thing to do would be to check with another machine. If you got it from an Apple store, if not just ring Apple and complain.
     
  3. mklos macrumors 68000

    mklos

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Location:
    My house!
    #3
    If you're using it on your G5, then it should work just fine. Only the 30" requires a higher end card.
     

Share This Page