5S - "This cable or accessory is not certified"

Discussion in 'iPhone' started by punkmofo, Oct 20, 2013.

  1. punkmofo macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2006
    #1
    Just started getting this message the other day (using an official cable) and now my phone won't charge at all. Anyone else having this problem?
     
  2. MsRandall macrumors 6502a

    MsRandall

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Location:
    Bay Area, Ca
    #2
    Unauthorized cables will do this .... The work around is to plug the cable into the phone then to the outlet or PC
     
  3. punkmofo, Oct 20, 2013
    Last edited: Oct 20, 2013

    punkmofo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2006
    #3
    It's the cable that came with the phone, and it doesn't seem to make a difference in which order I plug it in.
     
  4. old-wiz macrumors G3

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    West Suburban Boston Ma
  5. punkmofo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2006
    #5
    Yes, that's' s what I'm thinking. I was just wondering if this was a widespread problem with the 5S or just a faulty cable. I was planning on getting a 3rd party cable, but it seems they've built in something to prevent that now.
     
  6. Namji macrumors 6502a

    Namji

    Joined:
    Aug 13, 2010
  7. EvoNiner1986 macrumors regular

    Joined:
    Jan 17, 2011
    #7
    Mine has done this a handful of times as well. I've yet to find out the cause :confused:
     
  8. cchunk macrumors regular

    Joined:
    Jul 31, 2012
    #8
    havent had this issue with the cord apple provided. Bought a 3rd party one off amazon but it is certified by apple so it works.

    But i also bought a cheap one to see if it would work. It does work but warns me that it wont work. i click ok then it works fine....so far
     
  9. webslinger85 macrumors 6502a

    webslinger85

    Joined:
    Nov 8, 2010
    #9
    The last few days I've been getting the same message with my apple cable, but it only seems to pop up once the phone is fully charged, and once I unplug it, it works fine again
     

Share This Page