800 Mhz ram in Mac Pro 1,1

Discussion in 'Mac Pro' started by dlewis23, Nov 8, 2009.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 23, 2007
    #1
    Was wondering if anyone has tried putting 800 Mhz DDR2 ram into a Mac Pro 1,1. Only reason I'm thinking of doing this is because 800 Mhz ram is quite a bit cheaper at the moment over 667.

    I know that it will clock it self down and all, done that many times before, I just wanted to make sure that there will be no problems (Since these mac pro's seem to be a bit picky on some things), just so I dont waste my time ordering this.

    Thanks
     
  2. macrumors member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    Austin, TX
    #2
    Yes, I've done it... I needed extra RAM in my 1st gen machine, but knew I was going to be moving up to a 2008 model in the next year or so, so I bought the 800mhz memory, since it was the same price. It worked fine, and when I bought the new machine, I just transferred it over. Never had any issues...

    I do recommend buying from a quality vendor though... I get mine from OWC.

    Stephen
     
  3. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 15, 2009
    #3
    Same here, works no problem. I even have mixed RAM from different vendors and speeds (667 and 800) and it all adjusts to the 667 speed.
     
  4. macrumors 68000

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Location:
    New England
    #4
    Great! I think I'll jump in on this deal at newegg and get my MP 1,1 from 12 to 16 GB for under $200. I already have four 2GB Transcends sticks in my MP and they have worked flawlessly.
     
  5. macrumors 65816

    Joined:
    Aug 1, 2007
    #5
    Yes I've done it - it will work fine.
     

Share This Page