A little help..... (RAM)

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by smitdavi, Sep 6, 2005.

  1. smitdavi macrumors member

    Dec 22, 2004
    Well, tonight I noticed my pb was running a little slow. Checked the RAM and it only showed 512 (ordered 2 512 sticks). Thought ok, I'll just check and see if one of the sticks had come loose. I pull the cover off and pull the sticks out and put them back in, turn it on, and it still only shows 512. Well, switched the sticks (put the one on top to the bottom and vise versa). Started it back up and still no difference. So....now I've come to the conclusion that it's a bad slot. I bought this new in Feb when the new ones came out, don't have apple care. What are my options?
  2. tobefirst macrumors 68040


    Jan 24, 2005
    St. Louis, MO
    If you bought it new this past February, it is still under warranty. Your best bet would be to take it to the closest Apple Store and have them look at it. They are likely to draw the same conclusion you have and fix your machine for you.
  3. PlaceofDis macrumors Core

    Jan 6, 2004
    perhaps it is just one bad stick? try removing one, and then the other, see if that does any good at figuring out what the problem is, its not necessarily a bad slot just yet.
  4. smitdavi thread starter macrumors member

    Dec 22, 2004
    I did that, I switched the sticks and had the same result.
  5. PlaceofDis macrumors Core

    Jan 6, 2004
    boot up with only one? or just switched them in the slots? i would take one out completely, see if the computer reads it, shutdown, put the other one in... ect.
  6. katie ta achoo macrumors G3

    May 2, 2005
    If you're running 10.3.9, there's some bug that fries one of your RAM slots.

    read the post from "vinnie"

    Highlighted for your reading pleasure. :) :)
  7. Ferrence macrumors member

    Sep 3, 2005
    Me too...

    Buy AppleCare. Seriously. Just in case. It might be worth the investment if it's the Lower Memory Slot Failure that the 15" PowerBooks are experiencing.

  8. smitdavi thread starter macrumors member

    Dec 22, 2004
    It didn't recognize anything in the lower slower slot, it beeped 3 times and didn't even start up. Do I even need any AppleCare to get this fixed or is it covered by Apple, cause this sounds expensive?
  9. paperinacup macrumors 6502

    Mar 30, 2005

Share This Page