Aaaaaaaaaaaaa My Movie Files

Discussion in 'General Mac Discussion' started by couch potato, Jul 23, 2003.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Jan 20, 2003
    #1
    I was gonna watch a few quicktime movies i have. So i go into my movie folder, and none of them have the quicktime icon. some have the Final Cut Express icon, and when i want to watch them they open in Final Cut Express. Some have the iTunes icon, and they start up iTunes. some have nothing. Does anyone know what could have caused this?:(
     
  2. arn
    macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #2
    not sure.

    Hilight them all in Finder
    Get Info

    change Open With... to Quicktime
    Change All

    arn
     
  3. macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #3
    When you installed one program or another it asked you if you wanted to change the associations and you must have hit yes.

    Just do what Arn suggested.
     
  4. Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Whakatane, New Zealand
    #4
    You can also right click the files and use Open With if you just want to use QuickTime once, and keep the default of FCE/iTunes.
     
  5. Gus
    macrumors 65816

    Gus

    Joined:
    Jan 1, 2002
    Location:
    Minnesota
    #5
    Or, just drag them onto the Quicktime app icon. This is more time consuming than other suggestions, but it will also work.

    Regards,
    Gus
     
  6. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 20, 2003
    #6
    now it seems as though all my other quicktime files open with the OS 9 quicktime.....so i think i must have deleted quicktime for OS X?? thx ill try those things
     
  7. macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #7
    Quicktime in OSX could just have a permissions error preventing your use and the system from using it. Try running a permissions repair. Also delete your cache files in your user folder/library/cache. You may not want to delete your browser cache just be aware that it's in there too.
     

Share This Page