ac3 on macintel

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by necropunk, Apr 16, 2006.

  1. necropunk macrumors member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Location:
    London
    #1
    greetings.

    is there any working - first time, every time - ac3 codec for macintel?
     
  2. road dog macrumors regular

    Joined:
    Mar 12, 2004
    #2
    Toast includes an AC3 codec.

    What do you want to do with AC3?
     
  3. necropunk thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Location:
    London
    #3
    i want to be able to hear my divx encoded with ac3 audio.

    no vlc no quicktime no mplayer. nothing seems to do it on macintel's.
     
  4. necropunk thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Location:
    London
    #4
    funny thing about this is that i'm a switcher.


    now that i have a macbook i cant enjoy my divx collection.

    amazing.
     
  5. killmoms macrumors 68040

    killmoms

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Location:
    Washington, DC
    #5
    God, there's like 20 threads on this and the people who actually know what's up have only posted in about three. There NEEDS to be a MacRumors Guide article about this.

    There is an Intel compatible AC3 component for QuickTime which works quite nicely here: http://n.ethz.ch/student/naegelic/ac3/index.php

    I wasn't aware that AC-3 was broken on VLC for MacIntel.
     
  6. designed macrumors 6502

    designed

    Joined:
    Nov 8, 2005
    Location:
    Finland
    #6
    "works nicely" - only if QT crashing is your cup of tea.
     
  7. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #7
    You do try the VLC Nightly Builds?
     
  8. milo macrumors 604

    Joined:
    Sep 23, 2003
    #8
    Same result here.

    I'll check out VLC. Hopefully it will work, but I'd still like to be able to use front row and other QT based apps eventually.
     

Share This Page