Activating new 4s without iTunes?

Discussion in 'iPhone' started by giancarlo007, Dec 24, 2012.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    #1
    Hi, is there a way to activate a new iPhone without connecting it to iTunes?
    Reason I ask is because my son is getting it for Christmas but since its a surprise I don't want to deactivate his flip phone just yet.
    Also my laptop screen where I have iTunes is acting up, and I can't take an external monitor with me (we are spending Christmas in a remote place). Can i just do the onitial setup here today and call att ti activate it tomorrow?
    What are my options?
     
  2. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    You will either need to activate it by plugging it in to itunes or do it on the phone while its connected to wifi network.
    Then the system will activate the sim inside and deactivate the old sim inside his old cellphone.
     
  3. macrumors 68040

    Jordan921

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    Bay Area
  4. macrumors 6502a

    SnowLeopard OSX

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Location:
    Huntington Beach, California
    #4
    Will you have a wi-fi connection in said "remote place"?

    http://ipod.about.com/od/iphonehowtos/ss/activate_iphone.htm
     
  5. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
  6. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    #7
    Cool thanks! One more question, he will need his own Apple ID created right?
     
  8. macrumors 603

    rgarjr

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Location:
    Los Angeles Area
    #8
    depends, if you want to share your apple account with him or keep him seperate.
     
  9. macrumors 6502a

    Dominicanyor

    Joined:
    Apr 1, 2012
    Location:
    Florida
  10. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #10
    He can create a new one, use an existing one or just skip that part for now and still activate it and use it with no probs.
     
  11. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    #11
    Thanks for all the help guys. So we got it initiated and it's working on wifi only. It hasn't recognized the cellular network it says "no service" how do we go around activating the cellphone part?
     
  12. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #12
    If it doesnt activate on its own within minutes I would call AT&T and have them enable the sim inside.
     

Share This Page