Add usb 2 or firewire to G3 iMac?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by supermario19, Dec 13, 2006.

  1. macrumors member

    Joined:
    Aug 17, 2006
    #1
    Is there any possible way to add usb 2.0 or firewire to my slot loading G3 iMac 350mhz? I would just rather use my iPod with my mac and usb 1 takes forever to put songs on it. I haven't been able to find anything and as far as I know there is no place for expansion cards, so I'm probably just gonna hear a no back on this one. But if anyone has any ideas let me know.
     
  2. macrumors G5

    CanadaRAM

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Location:
    On the Left Coast - Victoria BC Canada
    #2
    eBay, buy iMac DV
    eBay, sell iMac 350

    There was at one point a Sonnet iMac CPU upgrade card that had firewire, but I don;t remember which iMac it was for and it was like $450
     
  3. macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #3
    What iPod do you have, the latest ones can only work with USB so you'd need to find a Mac with USB 2.0.
     
  4. thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 17, 2006
    #4
    Ya thats exactly what I'm looking for. I've got the old iPod shuffle so I don't even think it works with firewire at all.

    Does the iMac DV have usb 2.0? i wasn't able to find that out so far, just that it has two usb ports.
     
  5. macrumors 68040

    California

    Joined:
    Aug 21, 2004
    #5
    The old shuffles don't need usb 2.0 as far as I recall using one with a 667 Tibook VGA (non DVI machine).

    I think you will be fine with an old iMac G3. I sold my sonnet upgrade card called the "Harmoni"... look on eBay or around for one cheap if that's what you are determined to do. Personally, I'd settle for an iMac 400, 450, or 500mhz tht you can pick up cheap and sell the old one.
     
  6. thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 17, 2006
    #6
    I know it doesn't need usb 2.0, as I have used it fine on this mac before, I just hate how long it takes. And that was with a 512 shuffle, I have a 1g shuffle now and I don't feel like taking that long to put songs on it. Does the harmoni upgrade have usb 2.0 on it, and will it actually work on my iMac? I thought I read somewhere that the one I have can't be upgraded.
     
  7. macrumors 68040

    California

    Joined:
    Aug 21, 2004
    #7
    Oops. I thought you had a tray loader. Don't know what to say, didn't seem to be that much of a hassle when I used an old Tibook with 1.0 usb with my 1gb shuffle.
     
  8. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 22, 2006
    Location:
    Clearwater, FL
    #8
    USB.

    'Nuff said.
     

Share This Page