Adium > yahoo connection issues

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by 808?, Mar 11, 2014.

  1. 808?, Mar 11, 2014
    Last edited: Mar 11, 2014

    macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Location:
    Far East
    #1
    Neither of my Macs (10.8.5) can connect to yahoo messenger via the Adium client for the last few days, yet the official client can now after 3 days finally connect to yahoo messenger on my macs and iPhone.

    I have cleared caches, reset passwords, downloaded and reinstalled desktop and iPhone official clients and desktop Adium.

    Is there any updated login server tweaks I can try with Adium?

    Servers: scs.msg.yahoo.com, scsa.msg.yahoo.com, scsb.msg.yahoo.com, scsc.msg.yahoo.com
    Port: 20, 23, 25, 80, 119, 5050, 8001, 8002
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 4, 2007
    #2
    same

    Same problem started for me yesterday, and Adium sits at 150% cpu utilization while it tries to connect. Haven't found a solution yet, but in any event, good to know it is not just me.
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Location:
    Far East
    #3
    Yes, Adium is doing crazy stuff to my CPU also, i was up to 175% at one stage.

    Something is really puzzling, as I haven't changed anything previously to this.
     
  4. macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 4, 2007
    #4
    working again

    No idea if I fixed it, or if I just waisted enough time trying things that it fixed itself (I am guessing the latter case), but I did this:

    1. Opened Adium, disable all the accounts, quit
    2. Installed Jitsi, re-configured the accounts (login worked), quit jitsi
    3. Opened Adium, enabled the accounts one at a time, it worked

    So I am connected again finally.
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Location:
    Far East
    #5
    Thanks for this, did what you tried and it seemed to work for me also, but I had to wait overnight to login again via Adium.
     

Share This Page