Afloat not working in Lion?

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by stewacide, Jul 6, 2011.

  1. macrumors regular

    Jan 6, 2002
    Infinity Labs Afloat doesn't seem to be working in Lion (not sure if that's an Afloat or SIMBL problem).

    In the meantime are there any other ways to pin windows on top in OSX I could try? Not having this functionality is very annoying / should be built into the OS a la Linux IMHO.
  2. macrumors 6502a


    Mar 7, 2007
    I also miss afloat but simbl caused problems with Safari 4 so I stopped using it. I am also seeking an alternative.
  3. macrumors newbie

    May 28, 2010
    I am also looking for a solution -- I use afloat for Adium, and I can get it to stick but am then unable to click the window at all while it's stuck to the desktop. Anyone know anything?
  4. macrumors member

    Sep 20, 2007
    I haven't had any problems using Afloat on Lion.
  5. jasweb, Jul 30, 2011
    Last edited: Jul 30, 2011

    macrumors newbie

    Jun 10, 2008
    Pretoria - South Africa
    Sure you are using Lion? Else have you restarted since installing Lion?

    I vaguely remember Afloat working after upgrading to Lion, but since I restarted it is NOT working anymore (and cannot install it again) :(

    [UPDATE]: OK seems some Apps you can still "Keep Afloat" like Smart Converter, but Adium is not one of them anymore. Also not Safari or Firefox...
  6. macrumors member

    Oct 15, 2008
    has anyone managed to get this working yet?

    I've just installed it and it only seems to work on finder and that's about it. :(

    Also, the keyboard shortcuts don't seem to work at all (cntr-cmd-A).
  7. macrumors regular

    Sep 9, 2011
    Just installed Afloat. Only used it with Safari - all i need it for - and it works fine *so far* ....... not restarted machine it. It was updated July 29th 2011 so maybe its been fixed for Lion?

    Version 2.4:
    - Afloat is now fully compatible with Mac OS X 10.7, including full compatibility with sandboxed apps.
    - Fixed several bugs that involved Afloat only dragging away, floating or making transparent only a part of the window. Afloat can now be disabled on a per-app basis using the Terminal.
  8. macrumors newbie

    Mar 19, 2012
    Nope not working for me either

    Just installed the new version of Afloat on my new iMac and can't get anything to stay up!!
  9. macrumors newbie

    May 18, 2012
    I used Afloat for Adium as well! I wish it worked properly for Lion OSX... :(

    Still no solutions? anyone??
  10. macrumors newbie

    Jan 23, 2008
    Anyone found a solution? Installed afloat right after getting my new MBP with Lion, and it worked, but now after rebooting it doesn't show up anymore. Very sad.
  11. macrumors newbie

    Feb 20, 2008
    I had the same issue.

    After looking at the SIMBL Launch Agent it seems it is not set to start and be persistent.

    Alter the .plist and make it run when the system starts up.

    The file is in /Library/LaunchAgents/

    If you are not comfortable with Terminal you can use Lingon.


Share This Page