After 3.1, My Iphone doesnt show up in My Computer anymore!?

Discussion in 'iPhone' started by Rob Mclovin, Sep 24, 2009.

  1. macrumors 6502

    Joined:
    Jul 24, 2008
    #1
    After the 3.1 update, my iphone doesnt show up as its conneceted anymore. Itunes sees it, but Windows does not, and it doesnt show up in "My Computer", so i cant get pictures off of it!
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2009
    #2
    Same problem..

    I have exactly the same problem. iPhone shows up in iTunes, but not in Explorer (I´m on Vista).
    I don´t think it is 3.1, but iTunes 9.0.1... 14 days ago I reformatted my computer and everything worked fine (with 3.1), but then I updated iTunes to 9.0.1 and boom, it´s gone in Explorer.
    I´ve seen this happen before and then I could get it back by deleting it in Devices and let it reinstall the drivers, but not this time...:(
    I´ve tried everything I could think of, uninstall and reinstall iTunes, didn´t help, uinstall everything Apple ( in Regeditor too) and reinstall, no go either...:mad:
    Please help cause this is driving me nuts..
     
  3. macrumors 603

    Joined:
    Jun 19, 2009
    #3
    works fine for me on 3.1, 9.0.1 and Windows 7 x64 RTM

    but i did restore as new after i went to 3.1
     
  4. macrumors 6502a

    Clete2

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Location:
    Bloomington, Illinois
    #4
    I don't have anything to add, except:

    Mine works in Windows 7, so we at least know that the functionality was not removed.

    iPhone 3GS 32GB on 3.1.

    Edit: Win 7 RTM 64-bit.

    Did not do restore as new to upgrade to 3.1.
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Location:
    Arlington, VA
    #5
    Same thing happened to my roommate, and he thinks it is a bug w/ iTunes 9.01 too.

    Any resolution in sight?
     
  6. macrumors member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    #6
    Question

    Do I need to install iTunes 9.0.1 AND 3.1 firmware in order to get MMS?

    I just have 3.1 right now...
     
  7. macrumors 6502a

    Clete2

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Location:
    Bloomington, Illinois
    #7
    It's worth a shot.
     
  8. macrumors member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    #8
    I'm DLing it now. MMS isn't working for me...not that I'll use it or want to make a big deal about it but I like having all of the parts working on my phone.
     
  9. macrumors 6502a

    Clete2

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Location:
    Bloomington, Illinois
    #9
    If you're in the USA and on AT&T, you aren't missing out. We're all waiting on the carrier file, which isn't released yet. Try your luck later today or tomorrow. :)
     
  10. macrumors member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    #10
    Ok. How will I get that update? Like where will is see something that tells me to?
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2009
    #11
    I think it has to do with iTunes too, cause the other times it happened to me was after a iTunes update
     
  12. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 24, 2008
    #12
    Ya actually now i think about it, it happened after i updated to Itunes 9.0.1. Now when i plug it in, it makes the sound that a USB has been plugged in, then makes some weird sound like it, then a sound that goes down.

    Might have to delete it as a device and reinstall the drivers.

    FUUU!
     
  13. macrumors 65816

    Joined:
    Jul 26, 2007
    #13
    Go into your device manager and see if there is a yellow exclamation next to the iphone. It would be under the portable device section.

    Let me know as i did and was able to remedy it.
     
  14. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 24, 2008
    #14
    Ya, under the Portable Device section, there is something called USB CF Reader, and there is a yellow exclamation point by it, dont know how to find Iphone in it though!
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2009
    #15
    Thanks for your help, but i´ve tried that, i deleted the device and let windows reinstall the drivers, I even uninstalled and reinstalled iTunes, but nothing helps.. And there were no yellow exclamation, so it should work..
     
  16. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2009
    #16
    Try to right click on the device, delete it and connect your iPhone. Windows will say "new hardware found" and reinstall the drivers..
     

Share This Page