OS X Age of Empires 2 HD on Parallels

Discussion in 'Mac and PC Games' started by stev0190, Sep 2, 2013.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 2, 2013
    #1
    Hi I just started playing AoE 2 HD on Parallels with my MacBook Pro and I can't seem to figure out how some of the controls correlate. For instance, my "delete" key doesn't delete buildings or units.

    Is there a site that will tell me how the controls correlate? Or can someone just tell me some of the useful hotkeys from Macs?

    Thanks
     
  2. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 2, 2013
    #2
    bump
     
  3. WMD
    macrumors regular

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Location:
    Florida, USA
    #3
    "Delete" is probably Fn+Delete.
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 5, 2013
    #4
    lol i cant believe you still play aoe2!
    I though no one ever did. favorite game by far.
    how did you get the mac version?
     
  5. macrumors member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Location:
    Chilliwack, BC
    #5
  6. macrumors regular

    Joined:
    Jan 30, 2009
    #6
    Not only that they're actually releasing an expansion soon "The Forgotten."
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Location:
    Brisbane Australia
    #7
    pretty sure if you use fn you can delete buildings etc. such a good game!
     
  8. macrumors 65816

    Dirtyharry50

    Joined:
    May 17, 2012
    #8
    I haven't bothered to check AppDB yet but has anyone tried this game out with Wineskin? It would be nice if that worked although I do have Parallels setup if need be. Anything to avoid the dreaded reboots! lol
     
  9. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 2, 2013
    #9
    thanks guys...i just changed the hotkeys... there is no mac version (pretty sure its only available in windows version) so i just started playing it again on parallels through windows using my macbook... i only started playing again bc they came out with this HD version not too long ago and soon are coming out with the new expansion...
     
  10. macrumors 65816

    Joined:
    Dec 28, 2009
    #10
    Would be nice to know how it works if anyone has tried Wineskin (or anything else using Wine). I always loved AoE2.

    Looks like people have gotten it to run in Linux, so I think a Wineskin port should be possible.
    http://steamcommunity.com/app/221380/discussions/2/828935361270250345/
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 5, 2013
    #11
    is this an actual expansion or a fan mod?
     
  12. macrumors member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Location:
    Chilliwack, BC
    #12
    Official Expansion.
     
  13. macrumors member

    Joined:
    Sep 4, 2013
    #13
    Do people really still play this game? I mean really?
     
  14. macrumors regular

    Joined:
    Jan 30, 2009
    #14
    I would guess enough people bought it when it was released on Steam for an official expansion (not that it would have been a ton of work), and there was a moderate line to play it at PAX, so I guess enough people do to make it worth while.
     
  15. macrumors 65816

    Joined:
    Dec 24, 2007
    #15
    Excellent stuff, it rocks. Only thing I use Windows 8 Parallels for... :)
     
  16. macrumors G5

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #16
    Serious?
     
  17. macrumors regular

    Joined:
    Jan 30, 2009
    #17
    Haha yes, there were actually at PAX demoing it and handing out bandanas promoting it.
     
  18. macrumors regular

    Joined:
    Apr 13, 2010
    #18
    Be warned that it lags considerably with many units on screen, even on a powerful pure Windows machine.

    Great, great game though!
     

Share This Page