Airport Express not recognized since update

Discussion in 'Mac Accessories' started by swindmill, Aug 20, 2005.

  1. swindmill macrumors 6502a

    swindmill

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    KY
    #1
    I use Airport Express to stream music and that's all. I use a Netgear wireless router for everything else. Ever since the latest Airport update, my Airport Express has been acting up. It's not usually recognized, so when I really need to use to listen to music on the weekends, etc., I have to unplug it plug it back in and do the following in Airport Setup (which I'll try and describe):

    Open Setup Assistant - choose change existing airport base station - it finds my wireless network from the netgear - hit continue - scan for Airport base station - hopefully it will recognize Airtunes - then, rather than hit continue, I quit Setup Assistant, and at that point Airtunes is connected.

    If I were to hit continue after Airtunes is recognized, it trys to restart the Airport Express to reset it, but at that point it drops my wireless signal (which makes no since b/c the Netgear router carries that signal).

    So that is what I have to go through just to use Airtunes for an evening, then I would have to do it all over again the next time I want to stream music. I'd like to get it back to the point where it works consistently, so my question is: what do I do? Revert back to the last update? I gess I would like to figure out why it drops my wireless signal when it trys to restart Airport Express. It seems like everything is really confused, and I need to start from scratch, but it won't let me. I should mention that if I choose to add a new Airport base station from teh Setup Assistant it simply won't recognize Airport Express.

    If anyone follows all that, or has some advice please share because I have had it with this thing (but I use to really like it) :)
     
  2. 3badjacksfan macrumors member

    3badjacksfan

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Location:
    LaLaLand
    #2
    I had to go thru that whole thing too after the update. I had to update the Express firmware too.

    I have 2 Airport Expresses, and that's all I use for my network routing. Also, I just leave them plugged in all the time. I don't know if I'd have to do "Setup Assist" every time if I plugged & unplugged a lot.

    But you shouldn't have to do this every frickin time (in a perfect world). ;)
     
  3. swindmill thread starter macrumors 6502a

    swindmill

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    KY
    #3
    Mine tried to update the firmware, but it dropped the signal when it tried to reset the Airport Express, so I'm not sure if it updated it or not. I just know it's worthless now. Did you ever find a solution?
     

Share This Page