Airport Extreme and a PC - Help

Discussion in 'Macintosh Computers' started by RajK, Sep 25, 2003.

  1. macrumors newbie

    RajK

    Joined:
    Sep 8, 2003
    #1
    I recently received my Airport Extreme base station and while I'm waiting for my wife's new iMac to arrive I thought I would hook it up to my aging PC to try and set it up. The iMac has an Airport Extreme card so I was hoping to just wirelessly add it to the network when it arrives.

    I connected the PC to the LAN port on the station with an ethernet cable but I couldn't get it to work. I downloaded the utility for Windows and it wouldn't detect my base station. I'm using Windows 98 and my internet connection is through a Comcast cable modem.

    The documentation that comes with the airport is not very helpful and my searches online haven't helped at all. If anyone out there could offer some help I would greatly appreciate it. Thanks.
     
  2. macrumors 65816

    tomf87

    Joined:
    Sep 10, 2003
    #2
    Did you get the Airport Extreme utility or Airport utility?

    The AEB utility for Windows is at

    http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=120226

    Also, I thought Airport base stations had to be initially configured from a Mac. I'm almost sure I read that somewhere, but I could be wrong.
     
  3. macrumors 65816

    tomf87

    Joined:
    Sep 10, 2003
    #3
    Just an update.

    I found this while researching the AEBS at:

    http://www.apple.com/airport/specs.html

    near the bottom:

    (6) Initial AirPort Extreme setup requires an AirPort-enabled Macintosh computer.
     
  4. thread starter macrumors newbie

    RajK

    Joined:
    Sep 8, 2003
    #4
    Thanks. That's exactly what I did - I just set it up with my Mac. Works fine now.
     

Share This Page