Airtunes Question.

Discussion in 'General Mac Discussion' started by jared_kipe, Nov 23, 2004.

  1. macrumors 68030

    jared_kipe

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Location:
    Seattle
    #1
    Has anybody figured out how to put any audio signal through the airport express yet? Most importantly, I need an ichat AV to come out through big speakers, is this possible yet?
     
  2. macrumors 68030

    superbovine

    Joined:
    Nov 7, 2003
    #2
    that isn't possible because even if ichat supported it the audio in the Airport Express is buffered with a few seconds delay.
     
  3. thread starter macrumors 68030

    jared_kipe

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Location:
    Seattle
    #3
    I found an application that will do it, but like you said, it has a 1 second delay or so.
    I was just hoping somebody would figure out a better way. I'm kind of disappointed in apple for that.
     
  4. macrumors 6502a

    Phatpat

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Washington DC
    #4
    What application would that be?
     
  5. macrumors 68030

    crazzyeddie

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Florida, USA
    #5
    It has a delay because the computer is encoding the audio stream into Apple Losses on the fly.
     
  6. macrumors 68030

    superbovine

    Joined:
    Nov 7, 2003
    #6
    i helped someone with research on this a few years ago. i am sure it still probably same. anyways there is only one company that produces software the will sync, chat, text, and video together. either way, you need a big bandwidth pipe. the problem you are "disappointed" with is silly because everyone has a different size bandwith, so to prevent choppyness they put in a buffer. solving the bandwith problem is the solution, it isn't apple fault that there is people on dial-up and varying speeds on broadband. not everyone is one a t1. also like the other poster said there will be a delay to the airport express, because it also buffer data to prevent choppyness.
     

Share This Page