Ajax server not responding?

Discussion in 'OS X' started by Tom Foolery, Aug 24, 2008.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Location:
    Toronto, Canada
    #1
    i recently got into the habit of watching activity monitor. i have noticed that there is constantly a process called ajax server, and it always says it's not responding. i quit is to see what happens and it came back and was normal for about 30 seconds and then went back to not responding.

    i was just wondering what this process was and if it is a cause for concern
     
  2. macrumors 68000

    epochblue

    Joined:
    Aug 12, 2005
    Location:
    Nashville, TN
    #2
    Not sure what apps you're running, but there's no process called "AjaxServer" in my list of processes. I'm on Leopard (latest everything), what're you running? And what have you installed that might include an Ajax server?
     
  3. macrumors 68000

    Shadow

    Joined:
    Feb 17, 2006
    Location:
    Keele, United Kingdom
    #3
    Same, I have nothing called AjaxServer either. I'm thinking that things like Ruby on Rails (but not RoR) where it installs its own server could have something to do with this. I read recently somewhere claiming that an application can be built entirely using AJAX, so maybe that's it (I can't remember what it was called though).
     
  4. macrumors 68000

    epochblue

    Joined:
    Aug 12, 2005
    Location:
    Nashville, TN
    #4
    I did a little Googling and turned up this thread in another forum (which in turn references this thread on yet another forum). Here's the endgame:

    ...could this be your problem?
     
  5. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Location:
    Toronto, Canada
    #5
    lol thanks that's exactly it... and once agains all is right with the world
     
  6. macrumors member

    Joined:
    Apr 28, 2008
    #6
    Crazy, I have the same problem.

    FYI: Hotspot Shields can be used as a proxy to watch hulu videos outside of the US (it gives you a us ip adress).
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 3, 2009
    #7
    Ditto

    I just wanted to attest to the same problem regarding HotSpot Shield. It works like a charm, but the "ajaxserver (Not responding)" bit got on my nerves, not to mention caused my fans to work harder than I liked.

    All seems to be well now. Hats off to you all for your help on this.

    Harlemite

    P.S. http://theharlemite.com/2008/12/21/...=true&preview_id=433&preview_nonce=5ba813dcbd gives you all kudos and thanks for your knowledge. Thanks again.
     

Share This Page