Anybody hacking a PPC G5 to intel

Discussion in 'PowerPC Macs' started by fyrmedic, Jun 24, 2008.

  1. macrumors member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    #1
    I am a victim of progress. I needed my Power pc G5 to complete a photography job and sure enough 3 months later....the switch to intel....I have heard rumors of people putting intel motherboards into their g5s....anybody else done or heard of this:confused:
     
  2. macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #2
    Lots of links to people putting the PC boards in the boxes and running Windows.

    Though these days it is uprated to Hackintosh.

    Want a Mac, then a Intel Mini should fit inside.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Location:
    Inside the Machine (Green Bay, WI)
    #3
    I'm assuming what you're referring to is a run-of-the-mill PC board in a G5 case. That's not much better than what pystar is doing... Even if you go with a genuine Mac Mini board, you're losing expansion slots, etc). You'd be better off keeping both machines if you bought a Mini.

    The G5s are still selling for relatively high prices if you hit up eBay. Might be able to recoup a bit of your machine's original cost towards a new Intel Mac Pro.
     
  4. Guest

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #4
    That would be so cool. Would that really work?
    Also, when you said the Mini should fit inside, I hope you mean taken apart and fit inside.
     
  5. macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #5
    no..the mini could be jammed in there hardcore
     
  6. Guest

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #6
    Do you know anybody who has done this? I would sure like to see this in pictures. Thank you. :)
     
  7. macrumors 65816

    Joined:
    Jan 9, 2008
    #7
    Minis have been put in Cubes, but it's a horrific hackjob as you need to screw with the plastic and backplates to align the ports. That's fine if you're doing it in a beige tower, awful if you're doing it in an acrylic white plastic work of art like the cube. I don't think acrylic is the right word, but it's the first one that came to mind and I'm going to use it.

    Anyway, I think he meant put an Intel MoBo in your G5 and then put all the G5 stuff in the Intel MoBo, which of course won't work. If he didn't mean that, I don't know why you'd place a whole Mac Pro in a G5 case instead of buying a new Mac Pro. It wouldn't be cheaper to do, it's a dumb idea, and it would be seriously difficult.

    Stick with your G5, unless you actually need an upgrade. There's nothing wrong with it, and to be honest, unless you need OS 10.6 (hard to need something that's not out yet), I don't get why you'd need it.

    As for Psystar... or whatever the name is.... it's just as genuine a Mac as a Mac Pro is. What the hell is the difference? You have an Intel processor with an Intel chipset and a PC motherboard. That's not a Mac, that's a PC. You get the same thing either way, more or less, just varied architectures (well, x86-64, same architecture, but different motherboards and specs)
     
  8. thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    #8
    thanks

    thanks for the input. I had heard of MoBo swaps for about fivehundy but had not talked to anybody REAL that had done it. not sure if it was worth a try to sniff around. trying to keep up with tech on a budge:eek:
     
  9. macrumors regular

    Joined:
    Feb 9, 2008
    #9
    One of the guys on the insanelymac forums did that (sort of). He purchased all of the Intel Mac parts and put it together. Cost a little more than buying new.
     

Share This Page