Anybody tried running OS9 on the NEW PowerMacs?

Discussion in 'General Mac Discussion' started by fourthtunz, Feb 4, 2003.

  1. fourthtunz macrumors 6502a

    fourthtunz

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Maine
    #1
    Anybody tried OS9 ON the NEW PowerMacs?
    I have some pci cards that need OS9, someone over at the Digidesign site said that the new Macs would run OS 9,
    someone musta tried it right?
    I'd like to get the dual 1.25, $2k is a nice price.
    Peace
    daniel:cool:
     
  2. fourthtunz thread starter macrumors 6502a

    fourthtunz

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Maine
  3. strider42 macrumors 65816

    strider42

    Joined:
    Feb 1, 2002
    #3
    can't say I've tried it, but apple specifically stated that the firmware was changed (streamlined is the term I think they used) so that OS 9 booting is impossible. Only those machines sold as being OS 9 bootable will work (which are just the old machines that are still being sold)
     
  4. MrMacMan macrumors 604

    MrMacMan

    Joined:
    Jul 4, 2001
    Location:
    1 Block away from NYC.
    #4
    Yeah just get the Os 9 Model from apple it is 1.25 dual GHZ.
    Old models same stuff.
     
  5. Freg3000 macrumors 68000

    Freg3000

    Joined:
    Sep 22, 2002
    Location:
    New York
    #5
    But does anyone know what happens if you try to installl OS 9 on a new Powermac. Does anything special happen?
     
  6. funkywhat2 macrumors 6502a

    funkywhat2

    Joined:
    Jul 14, 2002
    #6
    I believe it is installed, so you can use Classic, you just can't boot. Which should mean that nothing would happen.
     

Share This Page