Anyone else randomly see the speaker volume display on their iPhone 3G?!

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by WilliamG, Jul 24, 2008.

  1. macrumors 603

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Location:
    Seattle
    #1
    Twice since I got the phone two days ago, I'll be using it to text or for an an app, and the speaker volume overlay screen thingy will pop up just for a second and disappear, as if you'd pushed the volume button while on a call. If I push it at that point, it shows me the RINGER volume display changing, so it's not me pushing anything while not on a call...

    I find it a little weird....

    Am I alone? :eek:
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 27, 2006
  3. macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 16, 2008
  4. macrumors 6502a

    zakatov

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Location:
    South Florida
    #4
    Happens to me once or twice a day, usually in the middle of Safari loading a page. I've reported it to Apple.
     
  5. macrumors regular

    Joined:
    Jul 11, 2008
    #5
    Never, not once unless I physically toggle the silent/ringer switch
     
  6. macrumors regular

    Joined:
    Jul 13, 2008
    #6
    Happened to me today whilst loading a page in safari. About 2 secs later it dumped me out to the home screen, and when I went back into safari, there was no record of the page I was browsing, so I figured it was a minor crash of sorts.
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 16, 2008
    #7
    You're Not Alone In Universe!

    I Specifically Googled "volume" "display" "safari" "iphone" Specifically To See If *i* Was Alone (or Crazy) But This Is No X-files Mystery, Just Typical Crappy Apple Coding!!! So Does Anyone Know How To Fix It???
     
  8. macrumors demi-god

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Location:
    Virginia Beach
    #8
    Same here, also browsing the web. Showed the incorrect volume, too.
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 16, 2008
    #9
    Volume Icon Randomly Displays In Safari!

    Yes, I get that too! If I'm surfing Safari on my iPhone 3G sometimes the Volume Icon (with bars) with RANDOMLY come on screen. I am POSITIVE(!!) that I did NOT touch the physical volume controls; also, other proof is that the Volume Icon does NOT say 'ringer' on it, which is what it would say if I PUSHED the volume buttons. What the #$&$^??
     
  10. macrumors 68040

    ntrigue

    Joined:
    Jul 30, 2007
    #10
    When this occurs the iPhone is resetting to half-volume! This has been an infuriating bug since 2.0.
     

    Attached Files:

  11. macrumors 6502

    pol0001

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Location:
    London
    #11
    Happend to me on my iPod Touch (2.0) a few times. :confused: I was holding the iPod in my hand and doing some web browsing or so and all of a sudden the speaker volume display would show up.

    Hasn't happend on my iPhone, so far.
     
  12. macrumors member

    Joined:
    Jun 25, 2008
    #12
    It freaking happens to me so after when i use safari or sometimes phone book... I guz it happens to ppl who use their phone functions fast... its still a bug ... !!!
     
  13. macrumors 601

    PNutts

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    Pacific Northwest, US
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 5, 2008
    #14
    So I get an even weirder issue - I'll turn on the phone with the top button and it'll seem like the ringer is stuck on louder so it's constantly showing up - I press the down button on the left but it continues to be going up all the way - the only way I fix it is restart the whole phone - then it goes away for a few days.

    I'm taking it into the Genius Bar - hoping it'll get me a new phone :D
     
  15. macrumors 6502

    Mhaddy

    Joined:
    Oct 26, 2005
    Location:
    Canada
    #15
    Happened a couple times since I've owned the phone (July 25).
     
  16. macrumors member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    #16
    I've seen this!

    Good to know I'm not crazy. I seriously thought I somehow fat-fingered the physical volume key when browsing in safari. Here's to hoping for a fix in 2.0.3.
     
  17. macrumors regular

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Location:
    SoCal
    #17
    I've had this happen to me as well so you are not crazy;)

    Here's to hoping there's a fix for this soon
     
  18. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 21, 2005
    Location:
    London, UK
    #18
    Yep - it's happened to me a few times. Not had 2.0.2 long enough to know if it's fixed though.
     
  19. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 11, 2007
    #19
    Nope, bug still there on my 2G with 2.0.2 update installed for almost 24 hours : (
     
  20. macrumors member

    csupinski

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Cape Canaveral, Florida
    #20
    It almost always seems to happen in Safari to.
     
  21. macrumors regular

    bit_bucket

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    West By God VA
    #21
    Ill add the me too, to this thread. It has happened to me with all iterations of 2.x including 2.0.2. I was beginning to wonder if I had a defective 3g but it clearly sounds like a software glitch.
     
  22. macrumors member

    b00st3d

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Location:
    New Orleans
    #22
    happened while loading a page in safari...it proceeded to luck the phone up completely. i had to reset.
     
  23. macrumors newbie

    Bhavdeep

    Joined:
    Jun 24, 2015
    #23
    It also happens in my samsung mobile . what to do .
     

Share This Page