Apache won't start up

Discussion in 'Web Design and Development' started by lazybird, Jul 9, 2006.

  1. lazybird macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2006
    #1
    Hi,
    I just installed PHP 5.1.4 downloaded from the entropy site. I think I forgot to turn off the server when I did it. Now Apache won't start. Can somebody please help me? I would really appreciate it. Thanks.
     
  2. frankblundt macrumors 65816

    frankblundt

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Location:
    South of the border
    #2
    Won't start how?
    Do you have a separate installation of Apache or are you using the built in one that you turn on through the Web Sharing Preference?

    How are you trying to start it and what happens when you do it?

    (there are just too many possible variables to take a stab at what might be going wrong without more info)
     
  3. lazybird thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2006
    #3
    I'm starting it through Personal Web Sharing. And it's the built-in one.
     
  4. frankblundt macrumors 65816

    frankblundt

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Location:
    South of the border
    #4
    What error messages are you getting? Does something come up when you turn on personal web serving, or is there an error message in Safari when you browse to http://localhost ? Or is it external access that's the problem?

    Did PHP ask you anything about reconfiguring Apache when you installed it?

    So many questions..
     

Share This Page