aperture bug? resizing

Discussion in 'Digital Photography' started by Cybix, Jan 24, 2007.

  1. Cybix macrumors 6502a

    Cybix

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Western Australia
    #1
    when I export a version of an image, be it raw, or not..

    the exported (and resized) version of the images have a vertical line that passes right down the image, it's really annoying, I dont know whats causing it.

    I'm exporting with the option 'fit within 1024 x 1024', no other settings, etc

    the master images do NOT have problems.. all exported versions get this dodgy line down them: example:
    (look for strange vertical line near left)

    i even see it in that preview image! argh.

    thoughts? doesnt matter if I'm shooting raw, or not. I might try another camera..... just for laughs

    hrmm ok, just tested with another camera (only a 2mpx one) and i dont see any issues with the images. hrmmm.

    just not sure!
     

    Attached Files:

  2. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #2
    Which version of Aperture are you running. There were widespread reports of this with 1.5 and 1.5.1 but it's meant to be fixed with 1.5.2
     
  3. Cybix thread starter macrumors 6502a

    Cybix

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Western Australia
  4. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #4
    I'd get on the Aperture support forums over at Apple and report it, maybe submit a bug too...
     
  5. drlunanerd macrumors 65816

    drlunanerd

    Joined:
    Feb 14, 2004
    Location:
    UK
    #5
    I've had enough of Aperture for now. Too slow, even on cutting-edge hardware, and still too buggy. Gone back to the simplicity and speed of iPhoto 6, and will only use Aperture if I need to do any advanced stuff.
     
  6. wwooden macrumors 68000

    wwooden

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Burlington, VT
    #6
    I agree, I tried the 30 day trial of Aperture 1.5.2 and the speed was horrible. I knew it wasn't going to be great on my computer, but I can barely scroll through a 1000 pictures and everything beachballs. I love the features of it and the organization, but I just can't stand the performance. I am also back to iPhoto and it is perfectly smooth on my computer. Hopefully iLife 07' will bring even more features to iPhoto that I will use. Two that I hope are added to iPhoto are the magnifying glass feature and stacks, so that you can look at different versions of the same photo without taking up a ton of space on the screen and see the original.
     
  7. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #7
    I find that Aperture is reasonably fast, certainly it could be better but once it's done creating all the previews it's fine. I could never go back to iPhoto. It's ability to correct white balance, get details out of shadows and alter the colour balance without significantly reducing the fidelity of the image are terrible compared to Aperture running on a RAW image.
     
  8. drlunanerd macrumors 65816

    drlunanerd

    Joined:
    Feb 14, 2004
    Location:
    UK
    #8
    You can already sort of do the latter in the full screen view - just select 2 or more photos and hit full screen - you can then cycle through one while the other(s) stays there. Aperture does this too.
     
  9. drlunanerd macrumors 65816

    drlunanerd

    Joined:
    Feb 14, 2004
    Location:
    UK
    #9
    I agree, but to me that's "advanced" stuff which I can occasionally use Aperture for. I just couldn't stand using it anymore for more frequent tasks like simple viewing and organising. You can't say the performance is acceptable even on Core 2 Duo processors and 2 gigs of RAM.
     
  10. Cybix thread starter macrumors 6502a

    Cybix

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Western Australia
    #10
    i think aperture performs fairly well on my CD macbook pro with 2gigs ram. it's fairly smooth.

    But this 'line' in the resized image is annoying me
     

Share This Page